Hlavní obsah

Třinec - Liberec 2:3 SNTřinec na konci neudržel vedení a Liberci podlehl v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Bulík 0 : 1
38. Irgl 1 : 1
46. Plíhal 2 : 1
58. Bakoš 2 : 2
65. Bartek (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Třince prohráli v 18. kole extraligy na domácím ledě s Libercem 2:3 po samostatných nájezdech. O vítězství Bílých tygrů rozhodl Martin Bartek. Domácí měli na dosah výhru v řádném čase, ale na gól exlibereckého Tomáše Plíhala necelé tři minuty před koncem odpověděl Martin Bakoš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký obránce Rostislav Klesla (vlevo) a útočník Liberce Martin Bakoš.

Článek

Liberec favoritovi zápas maximálně znepříjemnil ostražitou defenzívou ve středním pásmu. Domácí měli značnou potíž jej přejít souvislou kombinací a tlak proto na soupeře vytvářeli spíše nastřelováním kotoučů. Hosté spoléhali na brejky a už v šesté minutě se mohli dostat do vedení, ale Jelínek v přečíslení s Vampolou pálil vedle.

Třinec byl aktivní a snažil se tvořit hru. První třetinu vyhrál na střely 19:3, ale opravdové šance si vypracoval až v úplném závěru. Lašák však zlikvidoval Irglovu ránu i dvě nebezpečné Plíhalovy dorážky.

Výrazná střelecká převaha domácím narůstala i ve druhé části. Za výborně bránícím týmem si Lašák musel ohlídat hlavně závary a v nich byl bezchybný. Vzhledem k tomu, že Třinec ve středním pásmu tak kompaktní nebyl, přibývalo i rychlých protiútoků Liberce. Bulík byl ve 25. minutě blízko prvního gólu, ale Hrubec odolal. Jednu z mála hostujících chyb mohl ve 28. minutě potrestat zase Dravecký, ale Lašáka ze sóla nepřekonal.

Severočechům se nakonec sázka na brejky vyplatila: Hrubec neudržel Bartkovu střelu a Bulík v 33. minutě poskakující puk v brankovišti dotlačil do sítě. Třinec ale přišel s odpovědí ještě před koncem druhé části, Irgl využil hostujícího zaváhání na modré čáře a ze sólového nájezud puk bekhendem Lašákovi prohodil mezi betony.

Vedení pak na stranu Ocelářů strhnul Plíhal, který se snad ze své páté dorážky v zápase konečně prosadil. Ale tíha tím z domácích nespadla. Nejtěsnější náskok naopak musel chránit Hrubec. Při Filippiho ráně v přesilovce mu pomohla i horní tyč, poté betonem bravurně vychytal osamělého Bartka. Když však spáchal Galvas hrubku v rozehrávce za vlastní brankou, byl i Hrubec krátký a Bakoš srovnal.

Přesto měl ještě 25 sekund před koncem normální doby obrovskou šanci na rozhodnutí Roth, ale puk do prázdné brány nedoklepl jen díky Voráčkově zahákování. V nájezdech zazářil Lašák, který uspěl v souboji s Polanským i Irgla, zatímco Bartek a Radivojevič byli přesní.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Irgl (Roth), 46. Plíhal (Roth) - 33. Bulík (Šimek, Bartek), 58. Bakoš (Radivojevič), rozhodující nájezd Bartek. Rozhodčí: R. Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 5061.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský - Kreps, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Jašek, Orsava - Chmielewski, Kindl, Ciencala. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Kolman, Ulrych, Voráček - Bakoš, P. Jelínek, Radivojevič - Bartek, Vampola, Bulík - Bulíř, Filippi, Valský - A. Dlouhý, Urban, Kica. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata: