Hlavní obsah

Sparta - Slavia 0:1Derby rozhodl slávista Bednář gólem v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Bednář 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie vyhráli v 18. kole extraligy v pražském derby na ledě Sparty 1:0 a oplatili svému sokovi prohru 2:5 z úvodního souboje v sezoně. Zápas před druhou nejvyšší návštěvou této extraligové sezóny 9929 diváků rozhodl v čase 59:21 slávistický kapitán Jaroslav Bednář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie se radují z vítězství v derby na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Sparta nastoupila se Staňou, který se dostal do branky po šesti zápasech místo Novotného, a uzdraveným ofenzivním lídrem Hlinkou. Domácí začali náporem, ale první nebezpečný pokus vyslal na druhé straně Klhůfek. Vzápětí zasahoval i Furch, když tlak Pechovy formace zakončil Kumstát. Slavia se pak ubránila při trestu Veselého, stejně tak Sparta při vyloučení Pilaře. Stav se neměnil ani při trestech domácího Piskáčka a hostujícího Tomáše Doležala.

V druhém dějství se hrálo dlouho bez šancí. Až při Tomicově vyloučení v polovině utkání musel Furch vyrazit Barinkovu dělovku a Ďalogův pokus stihla zblokovat slávistická obrana. Ve 33. minutě projel Ďaloga až před Furcha, ale stihl zakončit jen z otočky bekhendem a slávistický gólman byl na místě. Staňu na druhé straně prověřil Poletín.

V úvodu třetí třetiny kryl Furch Buchteleho pokus, na druhé straně pálil po rychlém protiútoku Tomáš Doležal. Ve 45. minutě se dostal do šance Hlinka, ale svůj blafák k úvodní trefě nedotáhl. V polovině třetí třetiny minul těsně levou tyč střelou přes beka slávista Tomica.

V 56. minutě vypálil nebezpečně sparťanský kapitán Rolinek a vzápětí se ocitl sám před Furchem Kumstát, ani on ale neuspěl. Když už se zdálo, že se bude prodlužovat, dostal se k dorážce Bednář a trefil odkrytou část branky. Sudí si ještě platnost jeho trefy ověřili u videa a „sešívaní" mohli slavit plný tříbodový zisk proti svému velkému rivalovi poprvé po takřka dvou letech.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 60. Bednář (Tomica, Sklenář). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 9929.
Sparta: Staňa - Ďaloga, J. Mikuš, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka, Pilař, Švrček - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Bahenský - Dvořáček, Volek, Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Štich, Knot, Novák, Beňovič - Stránský, Vas, J. Doležal - Sklenář, Bednář, Tomica - Klhůfek, Školiak, T. Doležal - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama