Hlavní obsah

Kdyby gól neuznali? To bych chodil po Holešovicích kanálama, smál se Bednář

Praha

Sil už v závěru zápasu moc neměl, skoro neslezl z ledu. Jenže rozhodující branka v poslední minutě pražského hokejového derby vlila kapitánovi Slavie Jaroslavu Bednářovi novou energii, v obklopení svých parťáků se rozjel přes celé kluziště a radostně pumpoval rukou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaroslav Bednář slaví svůj gól, kterým v poslední minutě rozhodl derby na Spartě.

Článek

Rozhodčí ještě zkoumali situaci u videa, nebál jste se, že gól odvolají?

Mně rozhodčí řekli, že zkoumají akorát posunutí času, o tom gólu nebylo vůbec pochyb… To by asi byla velká ostuda, kdybych já se tam radoval a puk přitom skončil na tyči. To bych chodil po Holešovicích kanálama. (směje se)

V zápase dominovaly obrany, přizpůsobila se Sparta postupně vaší hře?

Já myslím, že spíš odešli fyzicky, my drželi pořád stejné tempo. I když hokejovost chyběla, my pořád bruslili, i v posledních dvaceti minutách. A s podporou Dominika jsme vyhráli.

Gólman Furch má na vašich posledních výsledcích velkou zásluhu.

To je gólman, který nás drží už druhou sezónu, předtím jsem tu nebyl. To je klíč k úspěchu, který nám tu vydělal tři body.

Co dál podle vás vedlo k výsledkovému obratu Slavie? Po šesti porážkách jste teď vyhráli třetí zápas za sebou…

Máme méně vyloučení. Jak Litvínov, tak Sparta mají výborné přesilovky. Moc šancí jsme dneska neměli, asi to nebylo moc hezké, ale my doopravdy nemáme tým na to, abychom hráli hezký hokej. Tohle byl hokej, jaký si můžeme dovolit.

Od konce první třetiny s Litvínovem jste v dalších 160 minutách dostali jediný gól.

Asi jsme si uvědomili, že ve čtyřech to doopravdy hrát nejde. Když netáhneme za jeden provaz, výsledek neuděláme. Jsem spokojenej, máme devět bodů z posledních tří zápasů, tak se do té pauzy jde výrazně líp, než kdybychom hořeli jako před těmi třemi zápasy.

Skoro to vypadá, jako by vám reprezentační přestávka přišla nevhod…

Za sebe můžu říct, že si rád odpočinu. Ke konci zápasu jsem tahal nohy, snažil se spíš bránit a nikam se nehrnout, protože bych se asi nevrátil…

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín