Hlavní obsah

Brno - Litvínov 5:6 SNLitvínov v Brně propásl možnost postoupit na první místo tabulky, nájezdy ale zvládl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Lukeš 0 : 1
6. Němec 1 : 1
17. Hübl 1 : 2
27. Pavelka 1 : 3
33. Hruška 2 : 3
33. Koreis 3 : 3
34. Kubát 3 : 4
41. Ručinský 3 : 5
46. Hanzlík 4 : 5
54. Dlapa 5 : 5
65. Hübl (rozhodující nájezd) 5 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 18. kola extraligy v Brně nad domácím Kometou 6:5 po samostatných nájezdech. O zisku dvou bodů pro Severočechy rozhodl Viktor Hübl, který jako jediný proměnil samostatný nájezd.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Pavel Francouz a Jiří Zeman z Litvínova a kapitán Brna Leoš Čermák.

Článek

Po klopýtnutí Třince propásl Litvínov možnost vyhoupnout se na první místo v tabulce, ziskem dvou bodů se ale bodově na lídra extraligy dotáhl. Přitom Litvínov dvakrát ztratil dvoubrankový náskok. Oba týmy využily dvě přesilovky, Litvínov zásluhou Ručinského vstřelil branku i v oslabení.

V pohodě hrající Litvínov hýřil od úvodních minut větší aktivitou a také přesnější kombinační souhrou. Kometa se pokoušela oplácet stejnou zbraní, ovšem za soupeřem pokulhávala ve střeleckých příležitostech.

Při hře v plném počtu stačili Brňané ještě držet krok, osudnými jim byli v první třetině dvě přesilovky soupeře. V nich Litvínov potvrzoval, v čem je jeho největší současná síla. Na rychlé akce s bleskovým přenesením hry nestačili domácí hokejisté reagovat. Ve 4. minutě připravili Ručinský s Hüblem gólovou střelu Lukešovi.

Kometa stačila o dvě minuty později při přesilovce vyrovnat, když brankář Francouz nedosáhl na střelu Němce. Při další přesilovce stačilo Severočechům pouhých osmnáct sekund na vstřelení druhého gólu. Po Kubátově přihrávce Lukeš chytře přenesl kotouč na opačnou stranu, domácí brankář Čiliak se nestačil přesunout a Hübl snadno skóroval.

Ve druhé třetině Kometa dostala soupeře pod tlak, ovšem z protiútoku po chybě domácích zadáků obránce Pavelka přidal třetí gól Litvínova. Kometa v úsilí o zvrat nepovolila a ve 33. minutě v rozmezí 34 sekund srovnali skóre Hruška s Koreisem. Brněnskou radost ale za necelou minut zmrazil Kubát, jehož střela zaplachtila za Čiliakova záda.

Hned v úvodu třetí třetiny Ručinský gólem v oslabení zvýšil opět na rozdíl dvou gólů. Kometa ale po střelách obránců Hanzlíka a premiérovém gólu Dlapy opět srovnala skóre. Za stavu 4:5 se blýskl brankář Čiliak, který vytáhl v poslední chvíli střelu Ručinského do prázdné branky.

V samostatných nájezdech byli v brněnském týmu neúspěšní Ton, Němec a Dočekal, v týmu Litvínova neproměnil nájezd Lukeš.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 5:6 po sam. náj. (1:2, 2:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. V. Němec (Kempný, Čiliak), 33. J. Hruška (P. Ton, L. Čermák), 33. Koreis (Burian, Vondráček), 46. Hanzlík (J. Káňa II, Honejsek), 54. Dlapa (Vondráček) - 4. Lukeš (Hübl, Ručinský), 17. Hübl (Lukeš, Kubát), 27. T. Pavelka (Piroš, Trávníček), 34. Kubát (Trávníček, Piroš), 41. Ručinský (T. Pavelka), rozhodující nájezd Hübl. Rozhodčí: Hejduk, Homola - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1, Diváci: 6603.
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, König, Dlapa - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - J. Svoboda, P. Mrázek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Litvínov: Francouz - Zeman, Kubát, T. Pavelka, Chaloupka, Pavlík, M. Baránek, od 21. navíc Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Šrámek, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: