Hlavní obsah

Druhá trenérská změna v sezóně. Oremus končí ve Vítkovicích, nahradí ho Svozil

Praha
Aktualizováno

Slovenský hokejový trenér Peter Oremus po dvou letech končí na střídačce Vítkovic! Vedení klubu na svých oficiálních stránkách oznámilo, že se se čtyřiačtyřicetiletým stratégem, který rovněž působí jako asistent Vladimíra Vůjtka u slovenského národního týmu, na rozvázání smlouvy domluvilo po vzájemné dohodě. Novým trenérem byl v pondělí po poledni jmenován Ladislav Svozil. Dosavadní sportovní manažer klubu podepsal smluvu do konce sezóny, jeho asistentem bude kouč reprezentační osmnáctky Jakub Petr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Oremus už hokejisty Vítkovic nepovede.

Článek

Oremus doplatil na špatné výsledky svého týmu, který se po osmnácti kolech nachází v tabulce na předposlední příčce. Vítkovice na přelomu září a října prohrály devětkrát za sebou, pak sice dvakrát vyhrály v prodloužení či nájezdech, v posledních dvou utkáních ale zase vyšly bodově naprázdno. Naposledy v neděli 2:5 na ledě posledního Zlína.

„Museli jsme k tomuto kroku sáhnout. Ve chvíli, kdy tým prohraje dvanáct zápasů z osmnácti, je to logické. Peter k nám přišel před dvěma lety v podobné situaci, dokázal tehdy tým nakopnout, svou práci splnil. Letos se to ale nedařilo, takže bylo nutné udělat další změnu," říká generální manažer Vítkovic Petr Husička, který vleklou krizi nejprve řešil hráčskými změnami. K té trenérské se odhodlal nyní.

„Takový už je sportovní a hokejový život. Naše výsledky byly špatné i navzdory povedenému začátku sezóny. Bohužel přišla zranění, několik zápasů, které jsme ztratili v posledních minutách třetích třetin a ty tolik potřebné body nám chyběly," uvědomuje si Oremus.

Oremus: Přijímám to

„Já to přijímám, s vedením jsme se dohodli. Ve Vítkovicích jsem prožil dva krásné roky. Škoda, že ta třetí sezóna měla a má takový vývoj," lituje dnes již bývalý trenér Vítkovic. Ty jsou v letošní sezóně druhým mužstvem, které se odhodlalo ke změně trenéra. Prvním byl Liberec, kde byl na začátku října odvolán Pavel Hynek, jehož nahradil Rostislav Čada.

Oremus přišel do Vítkovic v listopadu 2012 místo odvolaného Mojmíra Trličíka. V tehdejší sezóně dokázal s týmem dojít do čtvrtfinále play off, do stejné fáze soutěže dovedl Vítkovice i v uplynulém ročníku.

Patriot Svozil: Tým má potenciál, potřeba je nový impuls

Šestapadesátiletý Svozil se na vítkovickou střídačku vrací po roční pauze, v předminulé sezóně působil jako asistent právě Oremuse. „Nabídka mě samozřejmě potěšila, jsem vítkovický patriot a chci týmu pomoct se zvednout. Čeká nás hodně těžké a tvrdé práce. Já týmu věřím, protože potenciál má, koneckonců to ukázal v úvodu sezóny, jen je teď potřeba dát tomu nový impuls, novou motivaci a odrazit se nahoru," prohlásil Svozil.

Svozil Vítkovice vedl už v sezóně 1995/96, následující tři sezóny pak dělal asistenta Vladimíru Vůjtkovi a pomohl k zisku extraligového stříbra a bronzu. Do ostravského klubu se pak coby kouč vrátil na sezóny 2002/04, pak přišel zmíněný comeback před dvěma lety, když společně s Oremusem převzal Vítkovice po odvolaném duu Trličík - Moták.

Reklama