Hlavní obsah

Plzeň řeší neuspokojivé výsledky. Hlavní kouč Razým u mužstva skončil!

Plzeň

Milan Razým končí ve funkci hlavního trenéra hokejového týmu HC Škoda Plzeň. Indiánům se vstup do nové sezóny Tipsport extraligy příliš nevydařil a generální manažer klubu Martin Straka se v úterý domluvil s třiapadesátiletým koučem na ukončení spolupráce. Dosavadní asistenti Michal Straka a Jaroslav Špaček pokračují, doplní je navíc současný trenér staršího dorostu Ladislav Čihák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Milan Razým (vpředu) skončil na střídačce Plzně.

Článek

Razým v předminulém ročníku dovedl Indiány k zisku mistrovského titulu. V probíhající sezóně se ale západočeský celek nenachází v optimální pohodě. Plzeňští po předchozích třech porážkách sice vyhráli na ledě Mladé Boleslavi 2:1, v tabulce však figurují až na jedenáctém místě.

"Milanovi Razýmovi bych chtěl za všechno, co pro hokej v Plzni udělal, upřímně poděkovat. Bohužel v této situaci vidím ukončení naší vzájemné spolupráce jako východisko ke zlepšení výkonů a postavení v tabulce Tipsport extraligy," uvedl pro oficiální web plzeňského klubu Martin Straka.

Odvolání hlavního kouče nemusí být jedinou změnou v plzeňském klubu. "Chci podotknout, že s každým hráčem povedu osobní pohovor a nevylučuji případné změny v hráčském kádru. S jejich přístupem a nasazením v některých zápasech jsem velice nespokojen," řekl Straka.

Trenérský tandem Straka, Špaček doplnil v úterý Ladislav Čihák. "V jeho osobě vidím velký potenciál i obrovské nasazení, které by mohlo být pro A-tým impulsem ke zlepšení," dodal Straka. Jednotlivé trenérské pozice upřesní vedení klubu v nejbližší době.

Reklama

Související témata: