Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 3:2Změna trenérů pomohla, Vítkovice pod Svozilem porazily Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svoboda 1 : 0
11. Roman 2 : 0
38. Doležal 2 : 1
40. Němec 3 : 1
60. Vlasák 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic v premiéře pod novým hlavním koučem Ladislavem Svozilem porazili Slavii 3:2 a ukončili třináctizápasovou sérii bez vítězství v normální době. Novému trenérovi pomohl gólem a asistencí bývalý slavistický útočník Tomáš Svoboda. Ostravané slavili plný bodový zisk poprvé od 21. září.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch inkasuje první branku zápasu od vítkovického Tomáše Svobody (dole zády).

Článek

Slavia po měsíci a půl postavila uzdraveného forvarda Vlasáka, ale tím její aktiva skončila. Zápas dvou týmů, které mají do pohody daleko, jinak díky úvodní části ovládli domácí. Soupeř jim to usnadnil velkými chybami v defenzívě. Už ve čtvrté minutě Novákovi vypíchl puk Szturc, ale jeho sólo v poslední chvíli zhatil faulem Valach. To bylo pro Slavii nejmenší zlo, protože Vítkovicím přesilovky vůbec nešly.

Válku o důležitý vedoucí gól nakonec vyhrály Vítkovice. Hosté v deváté minutě otevřeli střední pásmo před Svobodou, který našlápl po pravém křídle a příklepem k tyči překonal svého bývalého slavistického spoluhráče Furcha. Už za necelé dvě minuty vykouzlil druhý gól parádní akcí a švihem zpoza obránce reprezentant Roman a domácím se za dvougólového vedení najednou dýchalo mnohem snáz.

Rozvázaly se jim ruce a třetí gól visel ve vzduchu, jenže Zíb, Vandas a Malec spálili stoprocentní příležitosti a Pražané tak žili dále. V druhém dějství vystrkovali i růžky. Vlasák měl po dobře sehraném přečíslení tři na dva před sebou už jen Šindeláře, ale ten jeho pokus vyrazil. Domácí ztratili jistotu, promrhali tři přesilovky v rychlém sledu a to se jim skoro zákonitě muselo vymstít. Tomica z velké šance mířil jen do boční tyčky, ale pak Doležal pohotově napálil odražený puk a snížil.

Prakticky hned z vhazování jel po dalším kiksu slavistické obrany sám na Furcha Huna, ale švihem trefil jeho lapačku. Ovšem Pražany srazil 45 vteřin před koncem druhé části Němec, který se proháčkoval obranou a po ledě překonal Furcha.

Pražané v závěru odhodili zábrany a napadání vysunuli až do hloubi útočného pásma. Bednář mohl vykřesat naději kontaktní trefou, ale zblízka trefil Šindeláře. Bezmála dvě minuty před koncem Slavia přesilovku znásobila odvoláním gólmana a Vlasák 59 sekund před koncem zblízka dorazil na 2:3. Víc ale hosté nestihli a po třech vítězstvích nebodovali.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Burger, Čerešňák), 11. Roman, 40. E. Němec (T. Svoboda) - 38. J. Doležal (Stránský, Vas), 60. Vlasák (Krejčí). Rozhodčí: Homola, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4340.
Vítkovice: Šindelář - Stehlík, Kovář, Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Štencel - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - J. Káňa, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Novák, Valach, Knot, Štich, Barák - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Vas, J. Doležal - T. Doležal, Školiak, Sklenář - Poletín, J. Veselý. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata: