Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 4:1Litvínov je po výhře nad Hradcem novým lídrem extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mertl 0 : 1
9. Ručinský 1 : 1
15. Jánský 2 : 1
27. Piroš 3 : 1
56. Šlégr 4 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 19. kole extraligy Hradec Králové 4:1 a dostali se do čela tabulky o tři body před Třinec. Verva sice prohrávala od osmé minuty po trefě Tomáše Mertla, ale ještě v první třetině stav otočila. Na šestém vítězství Litvínova z posledních sedmi zápasů se podíleli brankami Martin Ručinský, Peter Jánský, Kamil Piroš a Jiří Šlégr. Mountfield prohrál teprve třetí z posledních deseti duelů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Litvínova ze čtvrtého gólu, jehož autorem byl Jiří Šlégr (uprostřed).

Článek

Po patnácti vteřinách hry měl první příležitost domácí Hübl, který chytře tečoval Jánského nabídku, ale Kantor byl pozorný. Vedení se dočkali Východočeši, když při přesilovce pěti proti třem po hezké kombinaci skóroval střelou z mezikruží Mertl. Z vedení se ale příliš dlouho neradovali. Za pouhých 76 vteřin vyrovnal ranou z brankové čáry Ručinský.

Vzápětí opět zahrozili hosté. Šimánek se prosmýkl kolem Pavelky, ale Francouz se natáhl na brankové čáře a zakročil betonem. V 15. minutě předvedla souhru první litvínovská formace a Hübl s Lukešem připravili gól pro Jánského. V závěru první části se prodral přes dva obránce Šrámek, ale v tísni nedokázal zakončit přesně.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, ale vyrovnávací branku se jim vstřelit nepodařilo. Přišel tak trest z domácí strany. Trávníček nezištně našel Piroše, který se nemýlil. V polovině prostřední části zakončil přečíslení s Ručinským nepřesně Zeman. Další brejk s Trávníčkem nezakončil úspěšně Baránek a v 32. minutě trefil Majdan tyčku Kantorovy branky. Ještě před druhou pauzou mohl zvýšit skóre Jánský, který se řítil sám na Kantora, ale ten si s prudkou střelou po ledě poradil.

Třetí část byla dlouho pro diváky nezajímavá. Litvínovští spolehlivě bránili a hosté se nemohli dostat na dostřel Francouzovy branky. Šanci měl až v 51. minutě Kukumberg, střelou z otočky ovšem neuspěl. Skóre ještě dovršil v 56. minutě povedenou ranou Šlégr.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Ručinský (Gerhát), 15. Jánský (Lukeš, Hübl), 27. Piroš (Trávníček), 56. Šlégr (Pavlík, Trávníček) - 8. Mertl (Šimánek, Slovák). Rozhodčí: Hodek, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 4987.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, T. Pavelka, Zeman, M. Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Frühauf, P. Mikuš, Pláněk, Jank, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Švagrovský, Tvrdík, Nedvídek - P. Beránek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: