Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 5:2Plzeň při premiéře kouče Straky uspěla a sesadila z čela Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kratěna 1 : 0
20. Irgl 1 : 1
32. Kašpařík 2 : 1
44. Plíhal 2 : 2
50. J. Sýkora 3 : 2
52. J. Sýkora 4 : 2
60. J. Sýkora 5 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Michal Straka prožil v 19. extraligovém kole na plzeňské střídačce úspěšnou premiéru v pozici hlavního kouče. Západočeši porazili Třinec 5:2 a sesadili Oceláře z čela tabulky, kde je vystřídal Litvínov. K výhře Indiánů přispěl čtyřmi kanadskými body za tři góly a asistenci útočník Ján Sýkora. Hosté v utkání stále jen dotahovali, na jeho čistý hattrick ve třetí části už ale odpovědět nedokázali.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Ondřej Kratěna (vlevo) v souboji s Jakubem Orsavou z Třince.

Článek

Domácí pod vedením nového hlavního trenéra Michala Straky, jenž dosud působil u týmu jako asistent, nastoupili s nově poskládanými pětkami, ale šance si v úvodu vytvářel pouze Třinec. Po zaváhání Pulpána při rozehrávce ovšem Polanský ve druhé minutě zblízka vypálil mimo a o tři minuty později ránu Irgla bez přípravy z levého kruhu stačil vytěsnit Machovský. Plzeňští hráči za svým soupeřem příliš nezaostávali, ale nedařilo se jim ve finální fázi. Ke vstřelení gólu jim v 10. minutě pomohlo až vyloučení Rufera, které potrestal snadnou dorážkou Mozíkovy střely Kratěna.

Závěr první třetiny patřil Třinci. První oslabení ještě domácí díky zákroku Machovského proti pokusu osamoceného Orsavy přečkali, ale při trestu Mozíka využil 50 vteřin před sirénou křížnou přihrávku Adamského nekrytý Irgl a vyrovnal. Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Po přihrávce extraligového debutanta Přikryla od levého mantinelu ale najíždějící Balej nestihl přesněji zakončit. Hostům nevyhovoval plzeňský důraz, v polovině utkání po nahození Hollwega je od pohromy při Přikrylově dorážce uchránil pozorný Hamerlík.

Ve 32. minutě se po individuální akci Lva volný kotouč dostal ke Kašpaříkovi a ten z prostoru mezi kruhy svým prvním gólem v sezoně upravil na 2:1. Oceláři poté zatlačili Indiány do jejich obranného pásma, ale větší příležitost si nevypracovali. Naopak domácí hrozili z protiútoků. Po zadovce Pletky dvě minuty před druhou přestávkou vypálil Kratěna v dobré pozici nad. Plzeňský kapitán mohl skórovat také krátce po zahájení závěrečné dvacetiminutovky, po kombinaci s Johnsonem ale tváří v tvář ztroskotal na Hamerlíkovi.

Udeřilo tak ve 44. minutě na druhé straně, když navrátilec z olomouckého hostování Hrňa našel ideálně hůl u pravé tyčky stojícího Plíhala, jenž tečí vyrovnal na 2:2. Viditelně otřesená Plzeň mohla inkasovat vzápětí znovu, po nabídce Polanského od zadního mantinelu ale před brankou nekrytý Adamský ani nadvakrát nepřekonal Machovského.

V 50. minutě po vyhraném vhazování ujel rychlonohý Sýkora třinecké obraně a střelou do pravého horního růžku vrátil domácím vedení. Slovenský útočník navíc dvě minuty na to využil Kašpaříkovy práce na brankovišti a svižnou střelou zvýšil na 4:2. Hosté už na zvrat neměli sílu, naopak ještě musel Hamerlík zlikvidovat dvě šance Kubalíka a při hře bez brankáře završil svůj hattrick Sýkora.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Kratěna (Mozík, Kadlec), 32. Kašpařík (Lev, J. Sýkora), 50. J. Sýkora, 52. J. Sýkora (Lev), 60. J. Sýkora - 20. Irgl (Adamský, Trončinský), 44. Plíhal (Hrňa). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Blümel, Kis. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 4026.
Plzeň: Machovský - Kadlec, J. Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Johnson, Kratěna, Pletka - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - Kubalík, Simon, Schleiss - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Třinec: Hamerlík - Roth, M. Doudera, Nosek, Trončinský, Galvas, Linhart, Matyáš, L. Doudera - Hrňa, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, M. Růžička, Orsava - Jašek, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články