Hlavní obsah

Veteráni režírovali skok Litvínova do čela extraligy! Tak jsme první, no a co, smál se Šlégr

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Litvínova ani po reprezentační přestávce v ničem neslevili z předešlé výborné formy a možná až nečekaně hladce zdolali celek Hradce Králové a posunuli se do čela tabulky extraligy. Severočeši čtyřmi góly v řadě otočili nepříznivý vývoj a radovali se z vítězství 4:1. K obratu zavelel vyrovnávací brankou útočník Martin Ručinský a konečnou podobu výsledku dal trefou od modré čáry obránce Jiří Šlégr.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Litvínova ze čtvrtého gólu, jehož autorem byl Jiří Šlégr (uprostřed).

Článek

Martin Ručinský si výhry moc cenil: „Věděli jsme, že soupeř skvěle brání a čekali jsme urputný zápas. Odehráli jsme jej ve vysokém tempu a musíme být spokojeni. Inkasovali jsme sice gól v oslabení ve třech proti pěti, což se stává, ale rychle jsme dokázali odpovědět dvěma trefami."

Litvínov znovu podal kolektivní výkon, na jeho brankách se podílely hned tři útočné formace. „I to je důležité. Přesvědčili jsme se, že skórovat může z našeho týmu opravdu každý. Mně se povedlo dát gól z velkého úhlu. Byla tam skrumáž a zkusil jsem vystřelit na brankáře s tím, že by se puk mohl od něj odrazit do sítě," líčil Ručinský.

Liboval si poměrně pohodové koncovky utkání. „Ve třetí třetině jsme si hlídali náskok a závěr jsme měli ve své režii. Naprosto nás uklidnil Šlégrův čtvrtý gól, pak jsme si výhru vychutnali i s výbornými diváky," podotkl jeden z hrdinů zápasu.

Chtějí zůstat při zemi

Další zkušený člen sestavy Jiří Šlégr se přiznal, že ho vstřelený gól nesmírně potěšil. „V mých letech je radost o to větší, jelikož nikdy nevím, jestli příští zápas nebude pro mě třeba poslední. Proto si týmový úspěch užívám a případné góly jsou jen příjemným bonusem," usmíval se unavený, ale spokojený litvínovský bek.

Fakt, že Litvínov po nezdaru dosud vedoucího Třince v Plzni okupuje první místo v tabulce, komentoval veterán hláškou: „Tak jsme první, no a co." Šlégr tudíž nepropadl euforii: „Hlavně musíme zůstat při zemi, abychom před pátečním zápasem na ledě posledního Zlína nelítali v oblacích."

Až v příštím kole by si měl premiéru v dresu Litvínova odbýt nově příchozí obránce Tomáš Frolo, který ale už sledoval středeční duel s Hradcem Králové jako divák. „Při dlouhodobém zranění fyzicky disponovaných beků Guly a Skleničky jsme hledali obránce, který ovládá tvrdou hru. A společně s manažerem Kyselou i trenéry jsme se rozhodli pro Frola," vysvětlil Šlégr, který si od posily hodně slibuje.

„Tomáš zaplní mezery v defenzivě a postupně zvýší konkurenci v obranných řadách, což vítám z týmového i osobního hlediska. Tlaky na místa v sestavě mám rád, pokud jsou ku prospěchu mužstva. A o to nám jde především," přesvědčoval zkušený litvínovský obránce.

Reklama

Související témata: