Hlavní obsah

Sýkorův hattrick pro kouče i diváky

Plzeň

Dosud vstřelil plzeňský útočník Ján Sýkora v extralize pouze tři góly, proti Třinci ale stihl stejný počet tref v rozpětí necelých deseti minut. Čistým hattrickem v poslední třetině se postaral o vítězný debut Michala Straky v roli kouče na střídačce Škodovky.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Autor hattricku Ján Sýkora z Plzně se raduje z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Šťastný střelec ani tolik neřešil trenérskou změnu, ale byl rád, že jeho příspěvek byl platný pro kouče i diváky. „Chtěli jsme konečně zahrát tak, aby plzeňští fanoušci nezanevřeli na hokej. Před reprezentační pauzou se nedařilo, teď celé mužstvo dělalo vše pro napravení dojmu. Předčili jsme Třinec hlavně týmovým duchem, všichni chalani chtěli bojovat," líčil slovenský forvard.

První dvě Sýkorovy branky dělilo jen 121 vteřin. „Dostal jsem parádní přihrávky, měl našlápnuto a nikdo mě už s pukem nechytil," přiblížil recept 24letý útočník. Hattrick dovršil 39 sekund před koncem při power play Ocelářů, kdy zase pláchnul obraně hostů. V Plzni skoro dva roky čekali, kdy dá někdo v jejím dresu zase tři góly v jednom utkání. „Ani nevím, kdy mně něco takového naposledy výšlo. Góly si zrovna moc nepočítám, někdy ještě na Slovensku se ale nějaký hattrick povedl," uvažoval Sýkora.

Na kouče povýšený dosavadní asistent Michal Straka vzal výhru s úlevou. „Tři roky jsem do toho nějak mluvil a teď přebírám veškerou zodpovědnost. Je s tím spojený hlavně větší tlak," říkal starší bratr majitele klubu Martina. Nejtěžší pro něj bylo na střídačce dělat správná rozhodnutí. „Možná tedy spíš omezit ta špatná. Chyb se člověk nevyvaruje, musí se ale umět poučit. Janko skóre krásně utrhl, byl to ale výborný kolektivní výkon všech," mínil trenér Straka.

Domácí měli především výrazně lepší efektivitu. Oceláři, kteří si všechny body z Plzně odvezli naposledy v říjnu 2006, dvakrát dokázali srovnat skóre, ale na Sýkorův gólový koncert odpověď nenašli. Prohráli tak čtvrté z posledních pěti utkání, ztratili vedení v tabulce a teď mají před sebou další tři vystoupení na ledě soupeřů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 53. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec