Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 2:4Boleslav doma znovu prohrála. Už devátý z deseti duelů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kreps 0 : 1
23. Lenc 1 : 1
27. Bárta 2 : 1
32. Hrňa 2 : 2
33. Orsava 2 : 3
51. Roth 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 20. extraligovém kole podlehli na svém ledě Třinci 2:4 a prohráli popáté v řadě. Klíčový krok k výhře udělali hosté po polovině druhé třetiny, kdy během 27 vteřin otočili z 1:2 na 3:2. Extraligový nováček doma ztratil devátý z deseti zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu proti Mladé Boleslavi. Vlevo je jeho autor, útočník Kamil Kreps.

Článek

Oceláři získali v posledních pěti zápasech jen pět bodů, v Mladé Boleslavi navíc postrádali Galvase, Irgla, Plíhala, Žejdla a Kleslu. Během slabšího úvodu první třetiny domácí nevyužili dvě přesilovky, zatímco Třinec prokázal efektivitu v početní výhodě hned při prvním trestu Stříteského, jehož faul potrestal Kreps bekhendovou dorážkou.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a Lenc ve 23. minutě pohotovým doklepnutím Látalovy střely srovnal na 1:1. O čtyři minuty později Bárta posunul nováčka do vedení, když po vhazování v útočném pásmu zůstal volný před Hrubcem, ale v dalším průběhu prostřední třetiny Mladá Boleslav nezvládla klíčovou pasáž zápasu.

Nejprve na přelomu poloviny zápasu nevyužila drtivý přesilovkový tlak při trestu Trončinského a hned po ubráněném oslabení Ocelářům stačilo 27 vteřin, aby dvěma góly otočili skóre na 3:2. Na Hrňovu střelu na bližší tyč navázal při dalším útoku Orsava tečí Noskovy rány od modré. V závěru druhé třetiny domácí navíc nevyužili ani 112 vteřin trvající přesilovku pět na tři.

Mnohem lépe s dvojnásobnou přesilovkou naložili hosté. V polovině třetí třetiny jim stačilo na její využití patnáct vteřin, po kterých se Rothovo nahození odrazilo do branky zřejmě od boleslavského obránce Vidmara. Středočeši se snažili zdramatizovat závěr při početní výhodě tři minuty před koncem, ale Výborného v šanci vychytal Hrubec a Pacovského gólová teč neplatila kvůli postavení hráče v brankovišti.

20. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Lenc (M. Látal), 27. Bárta (Hyka, D. Výborný) - 17. Kreps (Orsava, Roth), 32. Hrňa (Trončinský), 33. Orsava (Nosek), 51. Roth (Polanský, Trončinský). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:2. Diváci: 3783.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Ovčačík, Trška, Kučný, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Vrbata, Lenc - Pacovský, Kubica, Rys - Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hrubec - Lihnart, Roth, Trončinský, Nosek, M. Doudera, Matyáš, L. Doudera - Orsava, Kreps, Hrňa - Adamský, Polanský, Dravecký - Rufer, M. Růžička, Rákos - Matuš, Kindl, Jašek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice