Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:2 PPSparta vyhrála na ledě nováčka, v prodloužení rozhodl Klimek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hlinka 0 : 1
23. Zuzin 1 : 1
63. Klimek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 20. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 v prodloužení a uspěli v šestém z posledních sedmi zápasů. O výře Pražanů rozhodl v 63. minutě útočník Lukáš Klimek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký brankář Tomáš Vošvrda a útočník Sparty Lukáš Cingel.

Článek

Domácí začali tlakem, ale v 5. minutě nechali Ďalogu zavést puk do útočného pásma a z následné akce dostal Spartu do vedení Jaroslav Hlinka. Olomoučtí byli po gólu jako 'opaření, v přesilovce v 11. minutě se jen jednou dostali do pásma a jednou ohrozili Novotného v brance Sparty.

Do druhé třetiny ale Mora vstoupila lépe. Ve 23. minutě Sparta chybně střídala a Olomouc toho rychle využila, na brankovišti se prosadil Zuzin. O čtyři minuty později vychytal Vošvrda Pecha, ale více ze hry měli domácí. Obrana Pražanu ale zblokovala dobrou možnost Laše z mezikruží. Stejný hráč pak v přesilové hře domácích trefil ránou z voleje Novotného, který se vracel do branky.

Třetí třetina začala přesilovkou Sparty, Mora se ubránila a po návratu z trestné lavice málem překvapil Novotného Kucharczyk. Na druhé straně byl pozorný Vošvrda při dvou Bahenského pokusech. V polovině třetí části hrála přesilovku Olomouc a Kucharczykova tvrdá střela skončila jen těsně vedle.

Po ubráněném oslabení udeřil málem na druhé straně Buchtele i jemu chyběl kousek. Nebezpečně pálil také obránce Piskáček, Vošvrda to zvládl, i když byl puk ještě tečován Skrbkem. Kohouti už v závěru bránili bod, Sparta více toužila po třech, ale Hanáci dokázali nerozhodný výsledek v základní hrací době udržet.

Prodloužení začalo obrovsnkou možností domácích, Cibák jel sám na Novotného, ale puk mezi betony neprotlačil. Více štěstí v koncovce měli hosté, v 63. minutě duel rozhodl nejlepší střelec Sparty Klimek.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Zuzin (R. Dlouhý, Rašner) - 5. J. Hlinka (Buchtele), 63. Klimek (Piskáček, Rolinek). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Staněk, Ondrušek, Rašner, Škůrek - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Jergl - Laš, Herman, Zuzin - R. Dlouhý, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Sparta Praha: Novotný - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Hrbas - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Cingel, Sabolič - Klimek, Pech, Rolinek - Réway, Bahenský, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice