Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 3:2 PPLiberec otočil zápas proti Vítkovicím, rozhodl Bartek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Stehlík 0 : 1
33. Svačina (trestné střílení) 0 : 2
46. Bakoš 1 : 2
53. Jelínek 2 : 2
63. Bartek 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce dokázali ve 20. kole extraligy otočit zápas proti Vítkovicím a vyhráli 3:2 v prodloužení. Hosté vedli po dvou třetinách 2:0, ale domácí ve třetí části vyrovnali a v nastaveném čase rozhodl o jejich výhře útočník Martin Bartek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z vítězství

Článek

V sestavě Bílých Tygrů se po delší době objevili marodi Gřegořek, Derner, Vlach a Krenželok a týmu to pomohlo. Svižný úvod zápasu byl ve znamení tlaku Liberce. Ten přibrzdil až v 7. minutě Vitásek, který chybně rozehrál a musel nebezpečí hasit za cenu faulu. Přesilovku ale hosté nevyužili.

Vymanili se však z úvodního tlaku Liberce a v dalších minutách byli aktivnější. Vyneslo jim to další početní výhodu, kterou ale také nevyužili. V závěru třetiny se dostali opět ke slovu Bílí Tygři, aktivita jim vynesla přesilovku a za 40 vteřin dokonce dvojnásobnou. Ani v pěti proti třem ale gól vstřelit nedokázali.

Nástup do druhé třetiny vyšel hostům parádně. Hned ve 21. minutě si Huna s Romanem předali puk a na konci akce až před Lašákem byl obránce Stehlík, který ač faulován, prostřelil Lašáka mezi betony. Zvýšit vedení hostů mohl následně Húževka.

Liberec se připomněl až téměř v polovině druhé třetiny a to velkým závarem před Šindelářem. Po střele Bartka se Liberečtí snažili dostat puk do branky, ale bez úspěchu. Ve 33. minutě se na Lašáka řítil Svačina, obránce Derner ho fauloval a útočník Vítkovic dostal výhodu trestné střílení, které bezpečně proměnil. Od té doby měli hosté navrch, Bílí Tygři se jen bránili. Přesto mohli v samotném závěru druhého dějství vyrovnat. Kica vybojoval puk v rohu, přihrál před branku, ale Urban proti Šindelářovi neuspěl.

Třetí třetinu začali domácí zostra. Hned po 13 vteřinách skóroval Vampola, ale rozhodčí jeho trefu po konzultaci s kolegou u videa neuznali pro hru vysokou holí. Bílí Tygři se dočkali až ve 46. minutě, kdy v přesilovce pronikl před branku Vítkovic Bakoš a nadvakrát překonal Šindeláře.

Gól domácí povzbudil a i v dalších minutách byli aktivnější. V 53. minutě se před brankou hostů 'usadil' Jelínek, jeho hůl přesně našel Bakoš a bylo vyrovnáno. Domácím zatrnulo tři minuty před koncem, kdy Svoboda nastřelil tyč Lašákovy branky. Zápas se tak rozhodl až v prodloužení, ve kterém rozhodl o výhře domácích Bartek.

20. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Bakoš (P. Jelínek), 53. P. Jelínek (Bakoš, Šimek), 63. Bartek (Radivojevič) - 21. Stehlík (Huna, Roman), 33. Svačina z trest. střílení. Rozhodčí: Fraňo, Cambal - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3575.
Liberec: Lašák - Výtisk, Šimek, Vitásek, Gřegořek, Derner, Voráček - Radivojevič, Vampola, Bakoš - Bulík, Filippi, Valský - J. Vlach, P. Jelínek, Bartek - Krenželok, Urban, Kica. Trenéři: Čada a M. Černý.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Stehlík, Malec, Zíb, Klok, Čerešňák, Štencel - Szturc, Húževka, Vandas - Svačina, Roman, Huna - E. Němec, Burger, T. Svoboda - Kucsera, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články