Hlavní obsah

Na pardubické brejky jsem se připravoval, přiznal famózní Čiliak

Brno

Čtyřiadvacetiletý slovenský gólman Marek Čiliak zcela zneškodnil obávané pardubické střelce a svým výkonem pomohl k vítězství Komety Brno 5:0. V utkání měl 28 zásahů a poprvé v sezóně vychytal čisté konto. Vynikající zákroky předvedl hlavně v poslední třetině, kdy kryl nájezd Petra Sýkory a následnou dorážku Tomáše Zohorny vyrazil lapačkou na horní tyčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na brněnského brankáře Marka Čiliaka si pardubičtí střelci nepřišli. Takhle zlikvidoval za pomoci Petra Kuboše pokus Tomáše Zohorny.

Článek

"Nevěděl jsem, zda jsem při dorážce Zohorny chytl puk před nebo za brankovou čárou. Věděl jsem jen, že je puk někde za mnou," popsal Čiliak akci, při níž až videorozhodčí potvrdil, že neskončil puk v brněnské brance.

Výborný výkon potvrdil o několik chvil později, kdy na něj nevyzrál při sólovém nájezdu ani Radoslav Tybor. "Věděl jsem, že se nesmím nechat položit. Připravoval jsem se na tyto nájezdy na videu. Tušil jsem, co budou pardubičtí střelci dělat," poznamenal brankář, který byl před reprezentační přestávkou povolán do reprezentace Slovenska na Německý pohár, kde nahradil Júliuse Hudáčka ze švédského Örebra.

Původně měl Čiliak v přestávce jiné plány. Chtěl si doléčit bolavá třísla, která jej trápila už před posledním utkáním před přestávkou s Litvínovem. "Myslel jsem, že si dám pár dní volno. Na poslední chvíli mi ale přišla nominace do reprezentace. Tam se nedalo odpočívat. Každý den byly tréninky, jeden zápas jsem chytal," poznamenal Čiliak. Nastoupil v utkání proti Německu, které Slovensko prohrálo 1:2. Plánované volno si dal až po návratu domů v pondělí, v úterý už krátce trénoval.

Na čisté konto nemyslel

"Konečně jsem dnes natrefil na dobrý zápas. Možná mi k mému výkonu pomohlo, že jsem chytal i v reprezentaci," zamyslel se Čiliak, který v průběhu dnešního duelu ani s přibývajícími minutami nemyslel na čisté konto. .

"V závěru zápasu jsme ještě hráli v oslabení. Takže na takové myšlenky nebyl čas. Vypustil jsem je z hlavy. Ale z první nuly v této sezoně mám radost," usmál se brankář, který bude muset přispět do klubové pokladny a koupit spoluhráčům svačinku.

Kometě se v úvodu sezóny nedařilo. A nezářil ani Čiliak, který dostával často laciné góly. Také proto, že mu spoluhráči při bránění příliš nepomohli. "Jsem rád, že se začalo opět vyhrávat. Už se k začátku sezóny nechci vracet. Dnes jsme bojovali jako tým. Všichni padali do střel. Byl to parádní zápas. Ve všem jsme ukázali, že je krize za námi," řekl Čiliak.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články