Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 2:5Liberec vyhrál v Pardubicích, nesrazil ho ani kuriózní gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Filippi 0 : 1
11. Valský 0 : 2
31. P. Sýkora 1 : 2
37. Valský 1 : 3
44. Čáslava 2 : 3
48. Kolmann 2 : 4
58. Bartek 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 21. extraligovém kole na ledě Pardubic 5:2 a radovali se tak počtvrté z posledních pěti zápasů. Bílí Tygři se ujali vedení v 10. minutě a od té chvíle celý duel vedli, přestože se domácí snažili dotahovat. Liberec nerozhodil ani šťastný gól pardubického Petra Čáslavy, jehož vyhození přes celé hřiště se odrazilo od brankáře Schwarze do branky. Dvě góly v dresu vítězů dal útočník Jakub Valský, jenž si připsal i asistenci. Tři body za gól a dvě nahrávky posbíral i Tomáš Filippi.

Foto: David Taneček, ČTK

(Zleva) liberecký brankář Ján Lašák, Tomáš Marcinko z Pardubic a Petr Kolmann z Liberce.

Článek

Pardubice se chtěly proti Liberci oklepat po debaklu v Brně a v úvodu svého soupeře přehrávaly. Své šance ale nevyužily, navíc Tybor neproměnil trestné střílení. Liberec se nikam nehnal, ovšem nabídnuté možnosti nemilosrdně trestal. Nejprve se po přihrávce Valského trefil přesně Filippi, za minutu a půl si oba hráči při přesilovce role vyměnili a Valský dorážkou zvýšil.

Slušné vedení hrálo Tygrům do karet, takže se mohli soustředit hlavně na defenzívu, přes kterou se Pardubičtí těžko prokousávali. Důležitý moment přišel ve 27. minutě. Hostující gólman Lašák, jenž v Pardubicích v minulosti také chytal, se po odpískání ohnal po Čáslavovi a rozhodčí ho poslali s trestem ve hře do sprch. Zároveň Cetkovský vyfasoval dvojitý menší trest.

Dlouho se ale ve čtyřech nehrálo, neboť Pardubice dostaly brzo k dispozici přesilovku čtyři na tři a pak i pět na tři. Až zdvojenou výhodu dokázal potrestat Sýkora, na jehož tvrdou střelu nestihl Schwarz, který Lašáka v brance nahradil, reagovat.

Liberec si vzal dvoubrankové vedení zpět při čtyřminutové přesilovce za Ščotkův faul. Kristana v krátkém sledu dvakrát zachránila branková konstrukce, ale šest vteřin před koncem trestu se na zadní tyči zjevil neobsazený Valský a svou druhou brankou zvýšil liberecké vedení.

Pardubice vrátil do hry málo vídaný moment. Kotouč se po Čáslavově vyhození přes všechny čáry odrazil od zadního mantinelu do brusle nešťastného brankáře Schwarze a od něj putoval za brankovou čáru. Krátce nato vypadlo v ČEZ Areně osvětlení, takže hokejisté několik minut pouze kroužili po ledě.

Hráčům pak chvíli trvalo, než se zase dostali do tempa. Rychleji to zvládli Bílí Tygři, kteří se ve 48. minutě zásluhou Kolmannovy střely od modré dostali znovu do dvoubrankového vedení. Pátý gól mohl přidat Bakoš, ale zblízka trefil břevno. V samostatném úniku neuspěl ani Bulík.

Šanci na dramatizaci závěru měl čtyři minuty před koncem Tybor, ale v dobré pozici trestuhodně přestřelil. Pak už se Pardubice před Schwarze nemohly protlačit. Navíc na konci 58. minuty se hned po buly trefil Bartek a rozhodl o třech bodech pro Liberec.

21. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. P. Sýkora (Píša, T. Zohorna), 44. Čáslava - 10. Filippi (Valský), 11. Valský (Filippi, Radivojevič), 37. Valský (Radivojevič, Výtisk), 48. Kolmann (Bartek, P. Jelínek), 58. Bartek (Filippi). Rozhodčí: Šindler, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5, navíc Marcinko 10 min. - Lašák do konce utkání (trest ve hře). Využití: 1:2. Diváci: 8852.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád - od 39. navíc Půhoný. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Liberec: Lašák (27. Schwarz) - Výtisk, Šimek, Voráček, Ulrych, Derner, Kolmann - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, J. Vlach - Kica, T. Urban, Krenželok. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice