Hlavní obsah

Litvínovu proti Slavii citelně scházely opory. Lukeš nám bude chybět až dva měsíce, posteskl si trenér Rulík

Litvínov

Hokejisté Litvínova v neděli přišli o vedoucí postavení v tabulce extraligy, na domácím ledě si nedokázali poradit s pražskou Slavií (0:1). Proti tomuto soupeři se Severočechům letos nedaří. Po prohře 3:6 v Praze totiž vyšli naprázdno i podruhé. A to v zápase, kdy Litvínovští postrádali dva nejlepší hráče - brankáře Pavla Francouze a útočníka Františka Lukeše!

Foto: www.khl.ru

Trenér Radim Rulík na střídačce Lva z Popradu

Článek

„Pavel Francouz by měl začít v týdnu trénovat a podle toho uvidíme, jestli bude připraven pro páteční start v Olomouci. Franta Lukeš je na tom bohužel mnohem hůř. Ve Zlíně v oslabení odehrál kotouč, přijel k němu zezadu protihráč, dohrál souboj a Franta nekoordinovaně upadl na mantinel a zranil si rameno," líčil litvínovský trenér Radim Rulík.

Dobře si uvědomuje, co nucená absence nejproduktivnějšího hokejisty extraligy pro tým znamená. „Ztratili jsme lídra produktivity, který bude scházet měsíc a půl a možná až dva měsíce. A nezbývá nám, než se s tím srovnat. Pokusíme se ho nahradit, ale to vzhledem k jeho současné formě půjde jen těžko. I bez něj ale budeme bojovat s využitím dalších hráčů z kádru," přemítal Rulík.

V zápase se Slavií litoval nevyužitých přesilovek. „Bohužel se nám nepodařilo skórovat. Přitom jsme měli pár vyložených šancí, jenže Slavia hrála výborně dozadu, takže z urputného boje jsme vyšli naprázdno," posteskl si litvínovský trenér.

Naopak příjemné pocity netajil asistent trenéra Slavie Josef Beránek. Odchovanec Litvínova se vrátil na stadión mateřského klubu, kde se pozdravil s bývalými spoluhráči Šlégrem, Ručinským v celku soupeře. A do Prahy odjížděl se třemi body.

„Věděli jsme, jak Litvínov hraje. A že doma dokáže soupeře dostat pod tlak a pak je k nezastavení. Proto jsme chtěli zápas dobře odbránit, což se nám povedlo," analyzoval Beránek. Pražané se opírali o skvělého brankáře Adama Svobodu, který pochytal všech 24 střel domácích hráčů. „Gólmani jsou naší velkou devízou. Adam měl formu už předtím a jsme rádi, že ji potvrdil i v Litvínově," tvrdil asistent.

Střelec rozhodující branky Marek Tomica už myslel na úterní zápas s Karlovými Vary. „V Litvínově jsme nechali hodně sil, ale výhra nám dodá psychickou podporu. Na únavu z náročného programu se nevymlouváme a chceme znovu získat tři body, abychom se usadili ve středu tabulky," poznamenal zkušený slávistický útočník.

Reklama

Související témata: