Hlavní obsah

Bříza vtrhl za rozhodčími do kabiny a hlasitě je zkritizoval. Sparta za to zaplatí 30 tisíc

Pokutou ve výši 30 tisíc korun potrestala disciplinární komise hokejové extraligy Spartu Praha za jednání předsedy jejího představenstva Petra Břízy. Ten v přestávce mezi druhou a třetí třetinou nedělního duelu se Zlínem vtrhnul i přes zásah pořadatelské služby do kabiny rozhodčích, jejichž výkon zvýšeným hlasem zkritizoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Bříza.

Článek

Podle verdiktu disciplinárky chtěl Bříza na sudí vytvořit tlak a dosáhnout změny v jejich rozhodování. Sparta tak za nezajištění povinnosti, aby v průběhu utkání, o přestávkách ani po skončení duelu nevystupovaly do kabiny rozhodčích neoprávněné osoby, zaplatí třicetitisícovou pokutu.

Vedení holešovického klubu si na výkon hlavních arbitrů Martina Homoly s Vladimírem Pešinou v zápase se Zlínem (3:4p) stěžovalo k vedení extraligy a čeká na její stanovisko či vyjádření Komise rozhodčích.

Disciplinární komise zároveň uložila pětitisícovou pokutu Karlovým Varům za nezvládnutou pořadatelskou službu při nedělním zápase s Třincem, když po skončení první třetiny byli rozhodčí při odchodu do kabin politi nealkoholickým nápojem. Energii byl uložen finanční trest kvůli tomu, že se v probíhající sezóně podobně provinila už podruhé.

Mladé Boleslavi pak bylo za vhazování předmětů na ledovou plochu při utkání s Hradcem Králové uloženo napomenutí.

Reklama

Související témata: