Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala při zranění Málka na hostování Růžičku

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi získali na měsíční hostování z Pardubic brankáře Martina Růžičku, který po návratu z hostování v Chomutově od konce minulé sezóny nikde nechytal. Vedení Bruslařského klubu tak zareagovalo na zranění Romana Málka. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Roman Málek a Petr Beránek z Hradce Králové na ilustračním snímku.

Článek

"Roman Málek má svalové zranění, které bude vyžadovat asi třítýdenní léčbu. Proto jsme se rozhodli neponechat nic náhodě a reagovat příchodem Martina Růžičky. Volba padla na něj i proto, že zdejší prostředí už zná a že se mu tu dařilo," řekl klubovému serveru sportovní manažer Mladé Boleslavi Jaromír Látal.

Sedmadvacetiletý Růžička chytal v Mladé Boleslavi v sezóně 2007/08 a pomohl k postupu do extraligy. V roce 2010 získal s Pardubicemi titul jako dvojka Dominika Haška a o dva roky později pomohl ke zlatu mateřskému klubu sám. V minulé sezóně při konkurenci Júliuse Hudáčka a Dušana Salfického odešel do Chomutova. V tomto ročníku působí v Pardubicích Slovinec Robert Kristan a Slovák Tomáš Halász.

Obránce Jindra se stal posilou Žiliny

Český obránce Josef Jindra se stal novou posilou Žiliny. Čtyřiatřicetiletý českobudějovický odchovanec, který uplynulých devět sezón působil převážně v Mladé Boleslavi, nastoupil už dnes v dresu předposledního týmu slovenské extraligy na ledě Martinu.

Jindra už působil na Slovensku krátce na konci sezóny 2011/12, kdy hrál za Zvolen. Juniorský mistr světa z roku 2000 odehrál v české extralize za České Budějovice, Vsetín a Mladou Boleslav 336 zápasů a nasbíral 36 bodů za 12 branek a 24 asistencí.

Reklama

Související témata: