Hlavní obsah

Liberečtí hokejisté pokřtili halu vítězstvím nad Pardubicemi

PRAHA

Hokejisté Liberce oslavili v pátek premiérový zápas ve své nové hale vítězstvím nad mistrovskými Pardubicemi 4:1. Na triumfu se v repríze extraligového semifinále posledního ročníku podílel asistencí i gólman Milan Hnilička, který založil akci před úspěchem Stanislava Procházky na 3:0.

Foto: HC Bílí Tygři

Brankář Liberce Milan Hnilička si v přípravném utkání s Pardubicemi připsal asistenci.

Článek

V pondělí odcestují Liberečtí na herní soustředění do Švýcarska.

Liberec - Pardubice 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky: 10. Vampola, 16. Rataj, 45. S. Procházka, 48. Richter - 46. Lubina.

Plzeň oplatila porážku Spartě

Hokejisté Plzně vyhráli v přípravném utkání na ledě pražské Sparty 5:2 a oplatili tak soupeři úterní porážku z domácího prostředí 1:6. Za vítěze se trefili Michal Polák, Michal Důras, Martin Paroulek, Aleš Padělek a Petr Jelínek. Za Spartu skórovali Milan Toman a Michal Sivek.

Plzeň v utkání nezkoušela kanadského útočníka Coryho Stillmana, protože kouč Marek Sýkora měl o jeho osudu jasno. "Nedosahoval kvalit extraligy. Měli jsme o tom jasno po deseti minutách jeho prvního tréninku u nás. Pak s námi absolvoval ještě jednu přípravu," řekl Sýkora. Poprvé oblékl dres Lasselsbergeru odchovanec Matěj Trojovský, který v uplynulé

Sparta Praha - Plzeň 2:5 (1:3, 0:0, 1:2)
Branky: 17. Toman, 46. Sivek - 3. M. Polák, 8. Důras, 12. Paroulek, 45. A. Padělek, 51. Jelínek. Rozhodčí: Jebavý. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 250.

Slavia porazila Litvínov

Hokejisté pražské Slavie porazili v přípravném utkání na extraligu v Edenu Litvínov 5:1. Dvě branky vítězů vstřelil kapitán Josef Beránek, který však utkání nedohrál. V 57. minutě byl za seknutí po odpískání vyloučen na pět minut a do konce.

Zatímco Pražané nastoupili do zápasu s kompletním kádrem, litvínovský trenér Václav Sýkora nechal odpočívat kapitána Roberta Reichla či dalšího útočníka Davida Balázse.

Slavia Praha - Litvínov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky: 25. a 53. Beránek, 6. Sobotka, 28. Bednář, 49. Žabka - 46. Prorok.

Vsetín prohrál na Slovensku i potřetí

Hokejisté Vsetína zakončili své soustředění na východním Slovensku těsnou porážkou v Liptovském Mikuláši. V třetím utkání se sice Valaši dočkali zásluhou Hrušky konečně prvního gólu, ale nakonec odešli stejně jako v předešlých zápasech z ledu poraženi. O domácí výhře rozhodl v 27. minutě Krátky.

Liptovský Mikuláš - Vsetín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 3. Taragež, 27. Krátky - 24. Hruška.

České Budějovice rozstřílely Jihlavu

Hokejisté Českých Budějovic rozstříleli v repríze jarní baráže o extraligu jihlavskou Duklu 6:2. Hosté, kteří s Jihočechy boj o místo mezi elitou prohráli, sice už v 5. minutě vedli 2:0, ale pak už jen inkasovali.

V brance Budějovic se místo zraněného Romana Turka prostřídali Chábera se Salákem. Ve středu prvního útoku vítězů se premiérově představil exslávista Krátoška, a hned přihrál na dva góly Hudcovi.

České Budějovice - Jihlava 6:2 (0:2, 4:0, 2:0)
Branky: 41. a 56. Hudec, 24. Kuchejda, 31. Hanzal, 32. Klíma, 39. Hübl - 2. Říha, 5. Altrichter.

Třinec porazil na slovenském zájezdu i Poprad

Hokejisté Třince si i v pátém přípravném utkání na nový ročník extraligy uchovali neporazitelnost. Na svém slovenském turné dnes zvítězili 4:1 v Popradu a domů se po třech zápasech vrátí se stoprocentní úspěšností. Hosté vedli nad týmem českého trenéra Ladislava Svozila po brankách Zbořila, Bordowského a Pletky už 4:0. Domácí Fabián se pět minut před koncem zmohl už jen na čestný úspěch a korekci skóre.

Poprad - Třinec 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 55. Fabián - 7. a 35. Zbořil, 19. Bordowski, 47. Pletka.

Vítkovice podlehly v nervózním utkání Košicím

Těsnou porážkou 1:2 v Košicích uzavřeli hokejisté Vítkovic své soustředění na východním Slovensku. Vzájemný zápas se nesl v ostrém duchu a zůstal málem nedohrán. Vítkovičtí totiž opustili po několika tvrdších zákrocích ze strany soupeře šest minut před koncem ledovou plochu, ale po chvíli se vrátili. Domácí Lažo s vítkovickým Dudášem byli po vzájemné bitce vyloučeni do konce zápasu.

Košice - Vítkovice Steel 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 17. Bartoš, 26. Kledrowetz - 34. Hulva.

Kladno porazilo se čtyřmi posilami Vary

Kladenští hokejisté v dnešním přípravném zápase s Karlovými Vary představili čtyři posily. Přestože se žádná z nich gólově neprosadila, Středočeši zvítězili 6:2.

Poprvé od přestupu ze Sparty se v dresu Kladna objevil obránce Libor Procházka. Na tamním stadiónu jej navlékl po osmi letech. "Smlouvu s Kladnem zatím ještě podepsanou nemám, ale prakticky jsme již na všech bodech dohodnuti, zbývá jen doladit odkoupení práv," poznamenal Libor Procházka. Kontrakt by měl podle generálního manažera Otakara Černého podepsat začátkem příštího týdne.

Kladno - Karlovy Vary 6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Branky: 20. a 53. Kalla, 3. Horna, 25. Martin Procházka, 58. Bílek, 60. Zeman - 4. Kumstát, 11. A. Nedorost.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec