Hlavní obsah

Rozhodly přesilovky, shodli se hráči Hradce Králové i Třince

Hradec Králové

Přesilovky hrály důležitou roli v předehrávce 22. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Hradcem Králové a Třincem. Zatímco Východočeši nevyužili ani jednu z devíti výhod, Oceláři potrestali dva ze čtyř faulů domácích a zvítězili 5:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví gól na ledě Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Třinec i v Hradci Králové potvrdil, že co se týče dvouminutových postihů, je nejtrestanějším mužstvem soutěže. Mrzet to Slezany ale nemuselo. "Vyloučení byla správná," uznal kapitán hostů Jiří Polanský. "Nám tenhle trend vyhovuje. Máme ofenzivní mančaft a vyplatí se nám to. Snad to bude pokračovat," doufal, že budou rozhodčí dál trestat takzvané zpomalovací fauly, tedy držení či hákování.

V Hradci však byl trestán jeho tým. Ve druhé třetině hráli domácí čtyřikrát v početní výhodě. "Kdyby dali v přesilovkách gól, vypadalo by to jinak," připustil třinecký asistent trenéra Václav Varaďa. Jenže domácí ani jednou neskórovali. "Když nedáte gól, sráží to tým," řekl hradecký obránce Peter Frühauf.

V přesilovkách byl rozdíl, uznal Červený

Mountfield doplatil hlavně na absenci klíčového hráče první formace Jaroslava Kudrny, pozměněny byly i další útoky. "Chyběli nám hráči, třeba Jarda Kudrna v přesilovkách ve druhé třetině. To jeho umění dát gól. Potřebovali jsme pozitivní moment. Když nepřijde, nejdou nohy a tak dále," připustil Frühauf.

Kudrnu nahradil v prvním útoku Rastislav Dej, což je však úplně jiný typ hráče. A také jeho produktivita je mnohem nižší. Zatímco Kudrna má na kontě 23 kanadských bodů, Dej o 12 méně.

Hosté byli také důraznější a efektivnější. "Málo jsme stříleli a clonili. Když brankář vidí, střelu chytí," pronesl útočník Rudolf Červený. "V přesilovkách byl zkrátka rozdíl," dodal.

Reklama

Související témata: