Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:2Vítkovice vydřely těsnou výhru nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Svoboda 1 : 0
13. Svačina 2 : 0
31. P. Sýkora 2 : 1
39. Szturc 3 : 1
50. Radil 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic vydřeli v dnešním utkání 22. kola extraligy vítězství 3:2 nad Pardubicemi. Přestože domácí už v polovině utkání vedli o tři góly, v závěru jejich výhra visela na vlásku a několikrát je podržel gólman Daniel Dolejš. Dva góly daly Vítkovice v přesilovkách, Východočeši potřetí v řadě nebodovali.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost vítkovického brankáře Filipa Šindeláře.

Článek

S uzdraveným útočníkem Oleszem domácí hned ze startu rázně vykročili za vítězstvím. Právě rekonvalescent obratnou přihrávkou od zadního hrazení zrychlil gólovou kombinaci při vítkovické přesilovce pět na tři a Svoboda z mezikruží nechytatelným příklepem pod břevno zaznamenal už svou třetí trefu v ostravském dresu po příchodu z Brna.

Vítkovice proti vlažně působícímu soupeři v první části kralovaly a byly svěžejší. Svoboda měl ve 13. minutě nabito na druhý gól, ale jeho pohotovému zakončení stál v cestě Kristan. Zahozená příležitost ale domácí dlouho nebolela, protože dnes přidali důležitou nadstavbu v podobě účinných přesilovek. Svačina s Romanem při hře pět na čtyři ve dvojici rozložili pardubický kvartet a už léty prověřená akce se zpětnou sehrávkou na zadní tyč vynesla Svačinovi osmý gól v sezoně.

Pardubičtí i v prostřední části tápali a s jejich nevýrazným výkon domácí neměli moc starostí. Ostravané se po druhém gólu ještě zatáhli do středního pásma a nechali soupeře tvořit, jenže ten opravdu neměl svůj den. Body mu navíc ve 29. minutě oddálil Szturc, který zblízka ze závaru poslal do sítě vyraženou střelu Káni.

Východočeši ožili po gólu Sýkory

Hosté ožili po gólu Sýkory, který ranou z dálky od mantinelu překvapil Dolejše a začali domácím zatápět. Kolouch mohl vše vrátit do původní podoby, ale obrovskou šanci z pár kroků neproměnil. Tak se hosté natahovali po kontaktním gólu, ale Dolejš kryl Tyborovu dorážku a Sýkorovi v sólovém úniku na hranici faulu zablokoval hůl Zíb.

Domácí se v závěru začali strachovat o výhru, hosté úplně převzali aktivitu a deset minut před koncem zápas zdramatizoval nekrytý Radil druhým gólem. Zakřiknuté Vítkovice trnuly hrůzou, Starý se vzápětí natlačil před Dolejše, ale nedokázal už zvednout puk nad pravý beton.

Hosté ještě měli několik možností vyrovnat, ale prováhali přesilovku a krásný průnik Radila zmařil Dolejš. Skóre se nezměnilo an i v krátké power play a Vítkovice ve čtvrtém utkání pod novými trenéry Svozilem a Petrem vybojovaly druhé vítězství.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. T. Svoboda (Čerešňák, Olesz), 13. Svačina (Roman), 29. Szturc (Kovář, J. Káňa) - 31. P. Sýkora (T. Zohorna, Ščotka), 50. Radil (Tybor, Havlík). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 4186.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Kovář, Stehlík, Zíb, Malec, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - J. Káňa, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Půhoný, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata: