Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 4:2Pardubice prohrály už počtvrté za sebou, Sparta zlomila sérii domácích nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rolinek 1 : 0
11. Ščotka 1 : 1
17. Cingel 2 : 1
26. Sabolič 3 : 1
34. Špaček 3 : 2
54. Buchtele 4 : 2
Záznam online reportáže

Už čtvrtý zápas za sebou prohráli hokejisté Pardubic, když tentokrát v rámci 23. extraligového kola podlehli domácí Spartě 2:4. Pražané navázali na páteční triumf v Liberci, přerušili sérii tří domácích porážek a v tabulce si upevnili třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Tomáš Rolinek (vlevo), Martin Réway, Adam Polášek a Karel Pilař oslavují gól proti Pardubicím.

Článek

Sparta na prolomení nepříznivé domácí série začala pracovat hned od začátku a do vedení mohla jít už ve druhé minutě, jenže Buchtele nastřelil jen tyčku. V osmé minutě sice domácí krátkou dvojnásobnou přesilovku nevyužili, v pokračující klasické ale úspěšně tečoval Poláškovo nahození Rolinek a stylově tak oslavil svůj jubilejní 500. zápas v české nejvyšší soutěži.

Za necelé tři minuty ovšem bylo vyrovnáno. Premiérovou početní výhodu hostů zužitkoval svým prvním extraligovým gólem obránce Ščotka. Při své následující přesilovce naopak mohly být Pardubice rády, že neinkasovaly. Čáslava totiž na útočné modré podklouznul, kotouče se chopil Buchtele, v samostatném úniku ale s kličkou do bekhendu neuspěl.

Přesto to nakonec byli Holešovičtí, kdo odcházel po první třetině do kabin spokojenější. Před brankou nekrytý Cingel si položil k ledu gólmana Kristana a vrátil svému týmu náskok. I po změně stran byli domácí nebezpečnější, Východočeši hrozili především z rychlých protiútoků. Při jednom z nich vybídl Zohorna Gregorce, ten ale minul.

Naopak Sabolič na druhé straně využil další sparťanskou přesilovku a bylo to 3:1. Pardubice ale dokázaly najít odpověď. Nejprve sice dělovku Sýkory bleskovým přesunem vyrazil gólman Staňa, na pokus Špačka už ale nestačil, a tak Pražané opět vedli jen jednobrankovým rozdílem.

Pardubice ucítily šanci na vyrovnání a v úvodu třetího dějství dostaly Jandačův tým pod tlak. Pak ale zapomněly na zadní vrátka, Ďaloga přesným pasem našel za hostujícími obránci zapomenutého Buchteleho, který už svou třetí tutovkou nepohrdnul a trefil se přesně mezi Kristanovy betony.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Rolinek (Polášek, Réway), 17. Cingel (K. Pilař, Švrček), 26. Sabolič (J. Mikuš, Buchtele), 54. Buchtele (Ďaloga)  - 11. Ščotka (T. Zohorna, Čáslava), 34. M. Špaček (Starý). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 6248.
Sparta: Staňa - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Barinka, Švrček - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Sabolič, Pech, Buchtele - Kumstát, Cingel, Klimek - Dvořáček, Volek, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Marcinko, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Půhoný, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: