Hlavní obsah

Litvínovský kouč Hořava dostal pokutu za výroky na adresu sudích

Trenér hokejistů Litvínova Miloslav Hořava dostal od ředitele extraligy Josefa Řezníčka pokutu 10 000 korun za to, že se v den utkání vyjádřil k výkonu rozhodčích. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Miloslav Hořava

Článek

Hořava na tiskové konferenci po zápase 20. kole ve Zlíně uvedl mimo jiné, že to, co se dělo na ledě, považuje za ostudu a nehoráznost českého hokeje. Něco podobného prý ještě nezažil. Na následný Řezníčkův dotaz kouč uvedl, že tím chtěl poukázat na výkon rozhodčích.

"Z důvodu zákazu vyjadřování se aktérů utkání v den zápasu k výkonu rozhodčích jsem v tu chvíli těsně po utkání a v pozápasových emocích neviděl jinou možnost, jak upozornit na nestandardní vedení našeho zápasu ve Zlíně," citovala tisková zpráva ČSLH reakci litvínovského trenéra. Řezníček ale právě na základě toho Hořavovi pokutu udělil.

Zápas Zlína a Litvínova, který domácí vyhráli 6:5 v prodloužení, i když ještě ve třetí třetině prohrávali 2:5, měl i další emotivní dohru. Na adresu rozhodčích se kriticky vyjádřil také generální manažer Robert Kysela. Zmínil i možnou korupci, za což se minulý týden omluvil a zároveň poukázal na fakt, že jeho vyjádření byla zkreslená.

Kyselovi hrozila pokuta nejméně 50 000 korun za poškození dobrého pověsti soutěže. Řezníček se však rozhodl předat případ disciplinární komisi extraligy, která má podle jeho názoru možnost udělit mu i nižší trest.

"Ředitel soutěže má pouze jediný postup - uložit provinivší se osobě pokutu v minimální výši 50 000 Kč, aniž by bylo možné v případě relevantních polehčujících okolností uložit pokutu nižší nebo jiný trest. Disciplinární komise má širší možnosti," uvedl Zikmund.

Reklama

Související témata: