Hlavní obsah

S pokutou nesouhlasím a nic nezaplatím, odmítl důrazně litvínovský asistent Hořava

Litvínov

Hokejisté Litvínova sice zdolali v dalším extraligovém duelu Vítkovice 3:2 a upevnili si postavení v absolutní špici tabulky, ale asistent trenéra vítězů Miloslav Hořava byl navzdory plnému bodovému zisku svých svěřenců hodně rozladěn. Nikoliv ze zápasu, nýbrž z verdiktu svazu o pokutě deseti tisíc korun za svoje vyjádření po nedávném střetnutí ve Zlíně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Miloslav Hořava

Článek

„Nejprve si dovolím prohlášení a reakci ohledně stanovené sankce. S pokutou nesouhlasím, v žádném případě ji nezaplatím a nechci, aby to někdo platil za mě. Vůbec nic jsem neporušil," řekl Hořava rázně.

„Jestli je to vzkaz pro mě ze svazu, abychom nejen já, ale i kolegové drželi hubu a krok, odmítám to a neudělám to. Nebojím se ničeho. Jediné, z čeho mohu mít obavy, je že by ten případ mohl nějakým způsobem narušit mužstvo. Jsem připraven se bránit. Nic jsem neřekl, nic jsem neprovedl a nesouhlasím, aby se trenéři nemohli vyjadřovat tak, jak chtějí," pravil Hořava.

A jak viděl souboj s Vítkovicemi? „V hokeji se občas stává, že lepší mužstvo nevyhraje. A soupeř byl bojovnější a sahal po bodech. Nakonec jsme se prosadili v koncovce," shrnul dění na ledové ploše litvínovský asistent.

Držíme při sobě, těší Hořavu

Severočeši nasbírali už nevídaných 49 bodů. „Je to krásné, jak nám to letos vychází. Nikdo nečekal, že budeme v polovině základní části takhle vysoko v tabulce. Ale držíme při sobě jako tým. Nepoloží nás ani nepříznivý vývoj zápasu, což se potvrdilo i proti Vítkovicím.," uvedl kapitán mužstva Michal Trávníček.

Vítězný gól do vítkovické sítě vstřelil dělovkou od modré čáry obránce Jiří Zeman. „Na ledě jsem kvůli jiným aspektům hry, než je zakončení a ofenziva, o to víc mě rozhodující trefa těší. Byla ale odrazem urputnosti a bojovnosti celého týmu. Znovu nás podržel brankář Pavel Francouz," usmíval se zkušený bek.

Celek z Ostravy vyšel naprázdno a zůstává na předposledním místě tabulky. „Neodehráli jsme špatné utkání. Zasloužili jsme si aspoň bodík. Vedli jsme a nechtěli jsme pouštět domácí do přesilovek, protože jsou v nich hodně úspěšní. Nakonec také v početních výhodách rozhodli," konstatoval vítkovický trenér Ladislav Svozil. „Po nastoleném trendu se hokej hraje jako balet," zakončil kouč poražených.

Reklama

Související témata: