Hlavní obsah

Svěrkoš: Bayern jsme mohli trápit víc

OSTRAVA

Jako první čeští fotbalisté vyběhli na trávník nádherné Allianz Arény v Mnichově hráči Borussie Mönchengladbach Václav Svěrkoš a Marek Heinz. Jenže na páteční zahajovací zápas nového ročníku německé bundesligy vzpomínat rádi nebudou. Hosté podlehli Bayernu 0:3, i když celý druhý poločas hráli v přesile.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

"Bayern měl větší možnosti k otevření skóre, ale i my jsme byli aktivní vpředu, což byla do velké míry zásluha i Marka Heinze, který hrál pod útočníky. Vypadalo to, že navážeme na výbornou přípravu, kterou jsme prodělali, navíc i trenér Köppel nám začal ordinovat útočnější styl, který nám sedí.

Přesto po půlhodině šli domácí do vedení, když se po zprvu nenápadné akci trefil Hargreaves. Roli měl usnadněnou, protože jenom dorážel balón po akci Santa Cruze do branky, ovšem i přesto se trefil skoro z hranice šestnáctky přesně do šibenice.

Kdybychom měli štěstí, mohlo jít pouze o vyrovnání. Ve dvacáté minutě se totiž ke mně dostal balón po Heinzově rohu, já to i docela solidně trefil do protipohybu brankáře Kahna, ale ten stačil balón vyškrábnout.

Přesto jsme měli v šatně hodně bouřlivo, věřili jsme si. Těsně před pauzou totiž byl po druhé žluté kartě vyloučený Ismael a my mohli hrát přesilovku. Musím ale uznat, že jsme s ní naložili prachbídně. Hráli jsme pořád do šířky, prakticky jsme se nedostávali k ohrožení Kahna.

Srovnat mohl Jansen, ale jeho střela šla do tyče. Škoda, že se mi nepovedlo ji tečovat, chybělo pár centimetrů. Pak šel do hry i další náš útočník, slavný Brazilec Elber, jenže taky neměl žádnou příležitost proti svým bývalým spoluhráčům. Já ještě jednou střílel znovu po rohu, ale levačkou jsem míč poslal nad.

Bayern rozhodl v závěru, kdy jsme si nechali čtyřikrát za zády Makaaye. Dvakrát ho vynikající Keller vychytal, ale další dva samostatné úniky Holanďana už skončily gólem. Dohrávali jsme v křeči.

Jinak jsem si prostředí Allianz Arény užíval, je to nádherná stavba. Škoda, že na premiéru budu vzpomínat nerad. Rychle se ovšem musíme oklepat, hostíme doma Wolfsburg a potřebujeme vyhrát, protože pak hrajeme na Schalke, takže bychom se zase od začátku mohli motat na konci tabulky. A to už bychom nechtěli."

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec