Hlavní obsah

Broše mohl těžce zranit, vysvětluje disciplinárka pětizápasový flastr pro Dlouhého

Praha
Aktualizováno

Hokejová Olomouc se v nejbližších šesti extraligových zápasech bude muset obejít bez Radka Dlouhého. Dvaatřicetiletý útočník obdržel v nedělním duelu s Mladou Boleslaví za faul na Michala Broše trest ve hře, kvůli kterému má automaticky zastavenou činnost v dnešním utkání s Plzní. Disciplinární komise navíc Dlouhému dodatečně vyměřila stopku na dalších pět zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Olomoucký hokejista Radek Dlouhý.

Článek

Disciplinárka po zhlédnutí videozáznamu došla k závěru, že „zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč, a to nikoli čelně, ale mimo jeho zorný úhel, takže se střetu nemohl bránit." Dlouhý si podle ní musel být vědom, že zásahem své zvednuté ruky do oblasti hlavy a krku protihráče a s přihlédnutím ke své rychlosti může Brošovi způsobit těžké zranění.

Za zásah do oblasti hlavy a krku může disciplinární komise uložit stopku na dva až pět utkání, v závažných případech dokonce až na deset. Předseda komise Karel Holý se rozhodl pro pětizápasový trest i kvůli tomu, že Broš utkání kvůli otřesu mozku nedohrál a že Dlouhý nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

Dlouhý tak kromě dnešního duelu s Plzní, pro který má automaticky zastavenou činnost, přijde i o zápasy s Hradcem Králové, Karlovými Vary, Slavií, Třincem a Zlínem. Do hry se může vrátit až 14. prosince proti Kometě.

Pokuty pro Olomouc a Zlín

Olomouc zároveň od disciplinární komise obdržela pokutu 5 000 korun za chování jednoho ze svých fanoušků, který během pátečního zápasu s Litvínovem vhodil na ledovou plochu zapalovač.

Desetitisícovou pokutu musí na základě rozhodnutí ředitele extraligy Josefa Řezníčka zaplatit Zlín. Podle zápisu o utkání totiž jeho útočník David Šťastný nastoupil do nedělního duelu s Karlovými Vary bez jmenovky na dresu. Herní řád soutěže umožňuje hokejistům nastoupit bez jmenovky jen v prvních dvou zápasech za svůj klub, Šťastný ale bez ní odehrál už předcházejících šest zápasů.

Reklama

Související témata: