Hlavní obsah

Slavia - Třinec 2:6Třinec vyhrál na Slavii a dostal se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hrňa 0 : 1
8. Hrňa 0 : 2
11. Dravecký (trestné střílení) 0 : 3
12. Poletín 1 : 3
23. Orsava 1 : 4
30. Klepiš 1 : 5
45. Tomica 2 : 5
53. Růžička 2 : 6
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince vyhráli ve 24. kole extraligy na ledě Slavie 6:2, počtvrté za sebou venku naplno bodovali a dostali se na první místo tabulky před Litvínov. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel exslávista Jakub Klepiš, který nastoupil za Oceláře podruhé po příchodu ze švédského Färjestadu. Slavia potřetí za sebou nebodovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Erik Hrňa (vlevo) v souboji s Tomášem Divíškem ze Slavie.

Článek

Úvod patřil Třinci, který rychle rozhodl o osudu utkání. Za domácí měl sice náznak akce Veselý a hostující Hrňa trefil horní tyč, ale v 6. minutě už Hrňa zamířil přesněji. Při Divíškově vyloučení po ideální přihrávce Klepiše překonal z pravého kruhu okrytou část branky. Za 95 vteřin Hrňa využil i další přesilovku při Valachově trestu, když zakončil průnik Orsavy. Svoboda si na puk sice sáhl, ale ten pak zapadl za jeho záda.

V 11. minutě fauloval Draveckého v šanci Kolařík a trestné střílení slovenský útočník přesnou střelou využil. Pražané dokázali zareagovat ve 12. minutě při vyloučení Marka Růžičky. Bednář uvolnil Poletína a Hrubec poprvé kapituloval. Náskok Třince mohl zvýšit Klepiš.

Oceláři se na přelomu první a druhé třetiny ubránili při Noskově vyloučení a sami ve 23. minutě využili další přesilovku. Při Klhůfkově pobytu na trestné lavici zakončil kombinaci u pravé tyče Orsava. Slavia i nadále faulovala; při Holubově vyloučení při pokusu o hattrick nepropálil Svobodu Hrňa.

Před polovinou utkání šel pykat na trestnou lavici Barák a následně za vyhození puku do hlediště Knot a Třinec výhodu pěti proti třem využil. Trončinský přihrál z pravého kruhu na levý Klepišovi a přesouvající se Svoboda opět neměl šanci zasáhnout. Páté vyloučení Slavie za sebou způsobil svým zákrokem Veselý, ale při něm mohl snížit Poletín, jenž ale po úniku minul.

Do třetí třetiny nahradil Svobodu Furch, který mohl inkasoval ve 45. minuty, kdy Knot při nepodařeném pokusu o odpálení puku trefil konstrukci vlastní branky. Hned vzápětí domácí snížili, když Veselý vysunul Tomicu, jenž z mezikruží překonal Hrubce mezi betony. Slavia ale i ve třetím zápase za sebou inkasovala šest branek. V 53. minutě překonal Furcha Marek Růžička.

Hokejová extraliga - 24. kolo:
HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Poletín (Bednář, Vlasák), 45. Tomica (J. Veselý) - 6. Hrňa (Klepiš, Roth), 8. Hrňa (Orsava, Klepiš), 11. Dravecký z trestného střílení, 23. Orsava (M. Doudera, Roth), 30. Klepiš (Trončinský), 53. M. Růžička (Roth, Jašek). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. Diváci: 2804.
Slavia Praha: A. Svoboda (41. Furch) - Kolařík, Barák, Valach, Holub, König, A. Růžička, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - Klhůfek, Divíšek, Sklenář - Micka, Vas, J. Doležal - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Nosek, Trončinský, Matyáš, M. Doudera, Galvas - Orsava, Hrňa, Rákos - Klepiš, Polanský, Adamský - Dravecký, Žejdl, Rufer - Jašek, M. Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama