Hlavní obsah

Od zkušených spoluhráčů se mám ještě co učit, říká skromně litvínovská posila Petružálek

Litvínov

Hokejový útočník Jakub Petružálek je dalším velkým jménem, které bude v probíhající sezóně figurovat na soupisce HC Verva Litvínov. Svůj návrat do klubu ale bere s pokorou a přáním stát se především pevnou součástí kádru, aniž by si nárokoval nějakou privilegovanou pozici.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Posila Litvínova Jakub Petružálek.

Článek

Co říkáte na aktuální složení litvínovského celku?

Jsou tady hráči, kteří toho dokázali o hodně víc než já. Především Jirka Šlégr a Martin Ručinský. Mám se od nich pořád co učit. Budu rád, když si s nimi budu moci zahrát.

I fanoušci už spřádají úvahy, že byste si mohl na ledě skvěle rozumět právě s Martinem Ručinským. Víte o tom?

Už od bráchy, který chodí v Litvínově na hokej, jsem slyšel, že Růča je stále perfektní a rychlý bruslař. Má můj obdiv a je super, že i jeho zásluhou to klukům takhle šlape. Uvidíme, jaké nastanou možnosti ohledně jednotlivých útočných formací.

Chybí však zraněný střelec František Lukeš. Můžete být jeho nástupcem?

Už když odešel Ovečkin z Dynama Moskva, říkalo se, že bych ho měl nahradit (úsměv). Ale jako jsem nechtěl být náhrada za Ovečkina, tak nechci být ani za Frantu Lukeše. Navíc věřím, že se brzy vrátí na led a pomůže mužstvu, jako to předváděl před svým zraněním.

A jakou tedy máte představu o svém zapojení do hry?

Chci chodit víc před branku a při týmové aktivitě se podílet i na zakončení. Hodlám týmu pomoci k výsledkům, abychom se dál drželi na špici tabulky. I když jsem trenéry Rulíka a Hořavu poznal poprvé až nyní v Litvínově, cítil jsem z jejich přístupu a projevu pozitivní energii.

Litvínov a titul. Je to spojení letos reálné?

Mohla by to být snová sezóna a rád bych byl u toho. Ale základní část a zajištění účasti v play off je jedna věc a samotný boj o nejvyšší mety druhá. A o hodně těžší, což uzná každý hokejista.

Budete před obnoveným startem v extralize nervózní?

Vyhlížím první zápas před domácím publikem. Vím, že se sem soupeři bojí jezdit a netuším proč (úsměv). Zimní stadión je od doby, co jsem na něm hrál naposledy, rekonstruovaný. A chodí hodně lidí. A co se týče očekávání, nechci si toho nabrat na svoje bedra zbytečně moc. A mám výhodu, že mě starší a zkušení kluci podpoří.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice