Hlavní obsah

Irgl má nádor na ledvině, hokej jde stranou. V pondělí třineckého útočníka čeká operace

Praha

Hokej jde stranou. Třinecký útočník Zbyněk Irgl má nádor na ledvině a na extraligové či reprezentační bitvy musí zatím zapomenout. Třiatřicetiletý druhý nejlepší střelec Ocelářů v téhle sezóně se v pondělí podrobí operaci. Informaci přináší klubové stránky.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl na archivním snímku ze srazu hokejové reprezentace

Článek

"Náš útočník a český reprezentant Zbyněk Irgl se kvůli nádoru na ledvině v pondělí 1. prosince podrobí operačnímu zákroku v jedné z nemocnic v našem regionu," stojí na webu třineckého klubu.

Irgl v poslední době figuroval mezi hokejovými marody. Naposledy hrál 12. listopadu v Plzni, kde jeho tým podlehl 2:5. Nic ovšem nesignalizovalo, jaké problémy má. Zůstávalo u fám. Web klubu uvedl dnes vše na pravou míru.

"Všichni věříme, že svůj souboj, který se vůbec nedá srovnávat se sportem, vyhraje," píše se dále na stránkách Ocelářů.

Nechybí ani přání návratu na led. "Aby opět dělal radost jak třineckým, tak všem dalším fanouškům hokeje."

Juniorský mistr světa z roku 2000 za týmem zatím denně dojíždí, v rámci možností se udržuje v kondici a posiluje. S nádorovým onemocněním se během kariéry potýkali i hvězdní Mario Lemieux a Sakku Koivu, kteří se pak vrátili na led NHL.

Vítkovický odchovanec Irgl přišel do Třince letos po sedmi sezónách v KHL. Bývalý hráč Jaroslavle, Mytišči a Minsku dal v úvodních 19 kolech jedenáct gólů a připsal si osm asistencí.

Reklama

Související témata: