Hlavní obsah

Slovan si dělá zálusk na sparťanský talent. Zapomeňte, vzkazují z Holešovic

Praha

Hokejový Slovan Bratislava si dělá zálusk na sparťanského útočníka Martina Réwaye. Klub z Holešovic sice zájem účastníka Kontinentální ligy o jednoho z největších talentů slovenského hokeje potvrzuje, devatenáctiletého Réwaye ale za žádnou cenu nehodlá pustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Martin Réway (v popředí) během zápasu s Pardubicemi.

Článek

Pražský rodák Réway, který však na mezinárodní úrovni reprezentuje Slovensko, se do Sparty vrátil před touto sezónou po dvou letech, jež strávil v zámořské juniorské soutěži QMJHL. V holešovickém klubu se mu daří, s devatenácti kanadskými body v osmnácti odehraných zápasech je po Jaroslavu Hlinkovi druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Réway, účastník letošního mistrovství světa, je pro Kontinentální ligu draftovaný Slovanem, a tak bratislavský celek začal sondovat, jestli by mu ho Sparta neuvolnila. „Není žádným tajemstvím, že o jeho příchod máme zájem už delší dobu. Se Spartou o podmínkách Martinova příchodu jednáme, ale dohoda s jeho současným klubem se z pochopitelných důvodů nerodí lehce," řekl pro deník Nový Čas generální manažer Slovanu Maroš Krajči, který prý Spartě za Réwaye nabízí útočníka Mária Bližňáka, jenž v Holešovicích působil už v sezóně 2011/12, a finanční kompenzaci.

Krajči je pochopitelně rozladěn z výkonů svého týmu, který po třech porážkách v řadě spadl v tabulce Západní konference KHL na předposlední třinácté místo a na pozice zaručující postup do play off ztrácí už osm bodů. A právě v Réwayovi vidí Krajči spásu.

Jenže té se s takřka stoprocentní jistotou nedočká. „Slovan se na nás obrátil se zájmem o Martina, to je pravda. Ale to je tak všechno. Máme s ním podepsanou smlouvu na dva roky a naprosto vylučuju, že bychom ho chtěli teď nebo v blízké budoucnosti někam pouštět," řekl pro Sport.cz sportovní manažer Sparty Patrik Martinec s tím, že Réway ve svých devatenácti letech splňuje kvótu o nasazování mladých hráčů do extraligy a i z tohoto důvodu se ho Sparta nehodlá zbavovat.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec