Hlavní obsah

Přece jen happyend! Kysela se usmířil se sudím Polákem

Aktualizováno

Spor generálního manažera hokejového Litvínova Roberta Kysely s rozhodčím Romanem Polákem je již minulostí. Oba se v pátek za přítomnosti ředitele extraligy Josefa Řezníčka sešli v sídle Českého svazu ledního hokeje a do očí si vyříkali záležitost, která vznikla po dva týdny starém zápase Zlína s Chemiky.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Martin Ručinský z Litvínova promlouvá k rozhodčímu v utkání se Zlínem.

Článek

Litvínov v něm ještě ve třetí třetině vedl 5:2, nakonec ale padl 5:6 po prodloužení. Podle Kysely i kvůli tendenčnímu vedení zápasu ze strany hlavního sudího Romana Poláka. A přidal, že od fanoušků mu chodí e-maily, že podobné jednání zavání korupcí.

Polák po Kyselovi požadoval veřejnou omluvu, ten ji ale rázně odmítal s tím, že je to právě Polák, kdo by se měl omluvit Litvínovu za jeho poškození. Ředitel soutěže Josef Řezníček proto na dnešek naplánoval osobní schůzku obou aktérů, na které si měli mezi sebou vše vysvětlit.

Což se podařilo... „V utkání jsem spolu s kolegy chyboval a byli jsme za to komisí rozhodčích potrestáni, což respektuji, uvedl Polák po skončení schůzky. „Za chyby, které uznávám, jsem se klubu HC Verva Litvínov omluvil, důrazně ovšem odmítám jakékoli spojení s korupcí nebo to, že bych chyboval úmyslně," dodal rozhodčí.

Učinili tak v zájmu českého hokeje a extraligy

„Po dnešním jednání jsem přesvědčen, že chyby, kterých se rozhodčí dopustili a které se bohužel v utkání promítly, nebyly úmyslné," přiznal Kysela i svůj díl viny. „ Rozhodčímu Romanu Polákovi jsem se za toto obvinění omluvil, stejně jako za výroky, které naznačovaly možné spojení s korupcí," pokračoval Kysela, který ve čtvrtek za své výroky dostal od disciplinární komise dvacetitisícovou pokutu a stejně vysoký trest obdržel i od BPA, marketingového partnera české nejvyšší soutěže. Ty i přes dnešní smír zůstávají v platnosti.

Oba už celou záležitost považují za vyřízenou a v budoucnu se k ní nechtějí dál vyjadřovat. „Činíme tak v zájmu českého hokeje a extraligy," notovali si Polák s Kyselou.

Litvínov se zároveň rozhodl odvolat proti pokutě 10 tisíc korun pro asistenta Miloslava Hořavu za kritiku rozhodčích po utkání ve Zlíně. Tu mu udělil sám Řezníček, Hořava ji ale odmítá zaplatit, to prý radši skončí s trénováním.

Reklama

Související témata: