Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 6:3Litvínov zdolal Spartu a ukončil její sérii sedmi výher venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Réway 0 : 1
22. Sabolič 0 : 2
26. Kubát 1 : 2
37. Ručinský 2 : 2
38. Klimek 2 : 3
40. Petružálek 3 : 3
51. Hanzl 4 : 3
60. Hübl 5 : 3
60. Hübl 6 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 25. kole extraligy pražskou Spartu 6:3 a ukončili její sérii sedmi venkovních výher za sebou. Na vítězství Vervy, která zůstává druhá o bod za vedoucím Třincem, se podílel gólem a asistencí navrátilec Jakub Petružálek. Pěti body za dvě trefy a tři asistence zazářil Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila Litvínova Jakub Petružálek (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Domácí fanoušci přivítali Petružálka transparentem a pokřikem 'Vítej doma 88'. Číslo nové posily, která se vrátila domů z Jekatěrinburgu v těžké životní situaci po smrti přítelkyně Kateřiny Netolické, zdobilo i ochozy stadionu a v rukách jej držela většina příznivců. Gratulace k 70. narozeninám se dočkal před utkáním Josef Ulrych.

Petružálek mohl hned při prvním střídání otevřít skóre, když se ocitl sám před Staňou, ale ten jeho zakončení kryl. Vzápětí vyzval Ručinský Jánského, jenž však z mezikruží minul. Sparta se ubránila při Rolinkově trestu a první větší šance si i přes předešlou útočnou snahu vytvořila až ve 106 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem.

Při Pirošově vyloučení v 18. minutě se už Pražané ujali vedení. Réway si vyměnil puk s Hlinkou a střelou z pravého kruhu překonal Francouze. Pak ještě ohrozil domácího gólmana Buchtele, vzápětí mohl odpovědět Litvínov, ale Pavlík po Hüblově přihrávce netrefil puk.

Kubát nastartoval obrat

Sparta zvýšila ve 22. minutě při Gerhátově trestu. Ďalogovu střelu ještě Francouz se štěstím vytěsnil, ale při signalizovaném dalším vyloučení protlačil puk za jeho záda Sabolič. V pokračující výhodě pálil Kumstát. Litvínov se dočkal gólové radosti ve 26. minutě při Mikušově pobytu na trestné lavici po Kubátově střele.

Zvýšit náskok Sparty mohl ve 36. minutě Klimek, ale Francouz zasáhl a vzápětí domácí vyrovnali po přečíslení díky Hüblovi. Pak ještě prověřil Staňu tvrdou ránou Šlégr. Sparta ale hned po 70 vteřinách získala zpět vedení, když Pilařovu přihrávku usměrnil do okryté branky nekrytý Klimek. Při Hlikově vyloučení ale smazal ztrátu střelou z levého kruhu Petružálek.

Ve třetí třetině se Severočeši tlačili za obratem. Šanci měl Gerhát, pak hosté nabídli možnost Hüblovi, který ale bekhendem Staňu neprostřelil. Ve 48. minutě se pokus Jánského otřel o levou tyč. Na druhé straně se dostal sám před Francouze Hlinka, ale také nerozhodné skóre nezměnil. Stejně tak po úniku Klimek.

Dočkal se Litvínov. V 51. minutě se trefil z otočky přesně k levé tyči Robin Hanzl. Sparta mohla vyrovnat o tři minuty později, když v oslabení při přečíslení střílel Piskáček. Při dalším náporu Sparty i při power play Francouz těsný náskok hájil a do prázdné branky pojistil náskok Hübl. V závěru se ještě popral Šlégr s Dvořáčkem a Hübl následně při pokračující power play soupeře dovršil hattrick.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 6:3 (0:1, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Kubát (Hübl, Ručinský), 37. Ručinský (Hübl, Jánský), 40. Petružálek (Hübl), 51. R. Hanzl (Petružálek, Gerhát), 60. Hübl (Ručinský, Jánský), 60. Hübl (Francouz) - 18. Réway (J. Hlinka), 22. Sabolič (Pech, Ďaloga), 38. Klimek (K. Pilař, Kumstát). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:7, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5954.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Zeman, Frolo - Jánský, Hübl, Ručinský - Petružálek, R. Hanzl, Gerhát - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Sparta: Staňa - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka, K. Pilař - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Sabolič, Pech, Buchtele - Kumstát, Cingel, Klimek - M. Procházka, A. Chlapík, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: