Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:5Vítkovice ukončily sérii výher Boleslavi a už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vandas 0 : 1
26. Roman 0 : 2
32. Musil 1 : 2
49. Húževka 1 : 3
50. Kolouch 1 : 4
53. Kubica 2 : 4
56. Musil 3 : 4
60. Svoboda 3 : 5
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 25. kole extraligy podlehli Vítkovicím 3:5 a skončila tak jejich čtyřzápasová vítězná série. Hosté uspěli po předešlých dvou prohrách a výhrou se odpoutali z posledního místa tabulky.

Článek

Boleslavští trenéři museli obtížně skládat sestavu, protože jim ze zdravotních důvodů chybí brankář Málek a pětice hráčů do pole. První start v extralize si tak připsal junior Volf.

Po opatrnějším úvodu pálil v 7. minutě nebezpečně při přesilovce domácí Mikulík, ale americký brankář Maxwell zasáhl betonem. Ještě v oslabení zahrozil vítkovický Olesz, ale Růžička se v boleslavské brance rychle přesunul.

Totéž už boleslavskému gólmanovi nevyšlo v 9. minutě při signalizované výhodě Vítkovic, kterou proměnil Vandas po objetí branky a zasunutí puku k tyči. Přes aktivně hrající hosty se extraligový nováček obtížně dostával do šancí, naopak vítkovické vedení mohl v 15. minutě navýšit Svoboda, ale v pádu zblízka netrefil odkrytou branku.

Druhá třetina začala faulem Klimenty, který hasil závar při tutovce Szturce, jehož vychytal Růžička. V oslabení a těsně po něm se do přečíslení dostali domácí Kubica s Mikulíkem, ale ani jeden nezakončoval přesně. V 25. minutě byl blízko ke zvýšení vítkovického náskoku Němec, ale po hrubce rozehrávajícího Hrušky trefil břevno. Hosty to nemuselo mrzet dlouho, protože za minutu Roman z levého kruhu zvýšil na 2:0.

Mladoboleslavští hráči se vrátili zpět do hry po polovině zápasu díky proměněné dvojnásobné přesilovce, ve které se prosadil Musil. Vyrovnat mohli Látal a Lenc, ale Maxwell si při druhém startu v české extralize vedl velmi jistě.

Domácí v úvodu třetí třetiny při snaze o vyrovnání brzy přibrzdil trest Mikulíka, ale po ubráněném oslabení stupňovali nápor. Velkou šanci měl především Musil, ale ve 46. minutě se zblízka nedokázal prosadit. Před polovinou závěrečné třetiny pak hosté zlomili zápas na svou stranu. Ve 49. minutě zvýšil na 3:1 Húževka a o 41 sekund později přesně zakončoval u tyče i Kolouch. Mladá Boleslav sice dokázala zásluhou Kubici a Musila snížit na 3:4, ale při závěrečné hře bez brankáře vítkovický Svoboda potvrdil výhru hostů.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 32. Musil (D. Výborný, Klimenta), 53. Kubica (Pacovský, Robar), 56. Musil (Mikulík) - 9. Vandas (Zíb), 26. Roman (Svačina, Vandas), 49. Húževka (Kovář, Szturc), 50. Kolouch (Svačina, Huna), 60. T. Svoboda (Olesz). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 3610.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Robar, Trška, R. Čermák - Klimenta, Pabiška, Mikulík - Lenc, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Volf. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Maxwell - Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: