Hlavní obsah

Klepiš znovu řádil, Třinec vyhrál i pro Irgla

Třinec

Tři zápasy, osm kanadských bodů - to je prozatímní vizitka poslední třinecké posily Jakuba Klepiše. Třicetiletý hokejista řádil i ve vítězném utkání se Zlínem, proti mistrovi si připsal gól a tři finální asistence.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Jakub Klepiš vstřelil v utkání proti Zlínu vítězný gól.

Článek

Klepiš se po nedělním přestupu ze švédského Färjestadu v novém angažmá uvedl velkolepě. V každém ze tří zápasů vstřelil po gólu, navrch má pět gólových přihrávek. To je průměr téměř tří bodů na zápas.

"Já jsem od toho v tomhle směru nic nečekal. Chtěl jsem se jen bavit hokejem a to, že tam nějaké body jsou, na to se nesoustředím ani je nepočítám. To je mi jedno, hlavní je vítězství," řekl ČTK Klepiš.

Slávistický odchovanec navíc dává branky v důležitých momentech, jak se na hvězdu jeho velikosti patří. Zlín dnes 18 sekund před koncem druhé části knokautoval přesilovkovým gólem na 3:2. Jako poslední třinecký hráč na modré čáře si těsně předtím dovolil i odvážnou kličku na zlínského útočníka.

"Asi trochu riskantní to bylo. Měl jsem štěstí, že mi to nevypíchl, protože to byl Holík a to je dobrý bruslař. To by byl pak problém ho chytit. Pak už jsem jen vystřelil a prošlo to do brány snad někde pod ledem," řekl Klepiš ke svému vítěznému zásahu. "Když řeknu, že to bylo důležité, tak to bude vypadat, že se chválím. Ale každé mužstvo srazí dolů, když za nerozhodného stavu dostane osmnáct sekund před koncem třetiny gól," dodal.

Irgl slavil výhru s týmem

Oceláři však v první třetině na ledě spíše bloumali a nastartoval je až vyrovnávací gól Adamského. Klepiš matný úvod nepřičítal tomu, že třinecký klub veřejně oznámil vážné onemocnění kanonýra Zbyňka Irgla. Tíha na tým údajně nedolehla. "Já si nemyslím, že by to mělo vliv. Zlín hrál dvě třetiny dobře, ale my jsme dneska naštěstí hráli dobře přesilovky," uvedl Klepiš. Třinec se z početních výhod trefil čtyřikrát.

Čtyřiatřicetiletý útočník Irgl, který se v pondělí podrobí operaci nádoru na ledvině, i celý pátek strávil s mužstvem. Byl na utkání a s týmem slavil výhru v šatně. "On to relativně vzal skvěle na to, jaká to je věc a co ho všechno čeká. Je to pro něj těžká životní zkušenost. Celý manšaft stojí za ním a věříme, že se z toho vrátí ve zdraví. A je jedno, jestli za měsíc nebo více. Prvořadé je, aby byl schopen dále fungovat, o hokej teď nejde," řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Varaďa naznačil, že řadu lidí z klubu zpráva o Irglově závažném onemocnění šokovala. "Taková zpráva vás nutně překvapí. Kdo Zbyňu zná, ví, že je stavěný workoholik. Jeho struktura těla je samý sval, dodržuje životosprávu, je to profík. Ale takové věci se nedají ovlivnit. Věřím, že tenhle svůj boj zvládne, my jsme s ním," dodal Varaďa.

Reklama

Související témata: