Hlavní obsah

Třinec prohrál na Spartě, Litvínov v Pardubicích. Zlín nasázel sedmičku Slavii

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala v neděli kompletním 26. kolem, které uzavřelo první polovinu soutěže. Šlágrem bylo střetnutí třetí Sparty s vedoucím Třincem, který na ledě pražského týmu prohrál 1:4. Po pěti porážkách zabrali hokejisté Pardubic a porazili druhý Litvínov 6:4. Počtvrté v řadě prohrála pražská Slavia, tentokrát 4:7 na ledě Zlína. Vítkovice přehrály 3:2 Plzeň, Olomouc stejným skóre zvítězila v Karlových Varech a Liberec si v nastavení zajistil výhru 2:1 nad Mladou Boleslaví.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva se radují střelec gólu Robert Sabolič a Jan Buchtele (oba ze Sparty).

Článek
Fotogalerie

Sparta po páteční prohře s druhým Litvínovem absolvovala další test s lepším týmem v tabulce, tentokrát ale uspěla. Oceláře na pražském ledě zradila disciplína a z deseti menších trestů dvakrát inkasovali. Holešovický tým držel prakticky po celý zápas pohodlný dvoubrankový náskok a pro tři body se došel bez větších obtíží. Sparta si výhrou upevnila třetí příčku v tabulce a na první Třinec ztrácí pět bodů.

Pardubice utnuly naději Litvínova na čelo

Stále druhý Litvínov je před Spartou napřed o čtyři body, na ledě Pardubic totiž promarnil šanci jít do čela tabulky. Trápící se Východočeši potřebovali vzpruhu a do duelu s našláplými Chemiky vstoupili nejlepším možným způsobem: ve 34. minutě vedli už 3:0. Jenže Severočechům posléze stačily dvě minuty na vyrovnání, ve druhém utkání v dresu Litvínova se mj. znovu trefil Jakub Petružálek a body za gól a přihrávku si přidal na konto i nejproduktivnější hráč soutěže Viktor Hübl.

Naději domácích ovšem ještě před druhou sirénou znovu oživil Starý a branky Gregorce a Radila z 53., resp. 54. minuty nasměrovaly Pardubice za důležitými třemi body. Litvínov již jen zaokrouhlil počet branek na deset, když v 57. minutě upravil na konečných 6:4 Pavlík. Pardubice tak dál drží šestou příčku.

Beze změny zůstalo postavení na čtvrtém a pátém místě tabulky. Brněnská Kometa před sebe v přímém souboji Hradec Králové nepustila a po těsné výhře 2:1 naopak svému dnešnímu soupeři poodskočila na rozdíl čtyř bodů. Skóre utkání otevřel brněnský Petr Ton, který šestnáctým gólem v sezóně potvrdil pozici nejlepšího střelce extraligy. Mountfield kontroval ve druhé třetině brankou Vantucha, vítězství domácích ale o chvíli později pečetil Koreis.

Slavia inkasovala ve čtyřech zápasech 25 gólů

Tragická začíná být bilance Slavie. Pražané prohráli počtvrté za sebou, v každém duelu inkasovali minimálně šest branek a v tabulce se propadli na předposlední místo. Horší je už jen s jednobodovým mankem dnešní soupeř červenobílých.

Ve Zlíně přitom slávisté ovládli první třetinu, kterou vyhráli 3:1. Pak ale hostující celek zkolaboval a domácí šesti góly v řadě rozhodli o dalším nelichotivém výsledku pražského týmu, který stačil již jen kosmeticky upravit skóre.

Plzeň spadla o dvě příčky, přeskočily ji Olomouc s Boleslaví

Před Slavii se v tabulce prosmýkly Vítkovice, jimž se podařilo otočit nepříznivý vývoj domácího zápasu s Plzní, v kterém prohrávaly o dva góly. Nakonec rozhodly góly Svobody a Szturce z úvodu druhé části, které dělilo jen 53 sekund. Plzeň tak okusila hořkost porážky po čtyřech výhrách v řadě a přišla o sedmou příčku, z níž ji odsunula Olomouc a nakonec i Mladá Boleslav.

Extraligový nováček pojistil svou pozici v elitní desítce díky třem bodům z Karlových Varů. Západočechům se sice podařilo smazat dvoubrankový náskok Hanáků, gól Marosze z 55. minuty ale rozhodl o tříbodovém přídělu pro hosty a přesunu na sedmou příčku v tabulce. Vary jsou dál jedenácté a od hrany desítky je dělí dva body.

Boleslavi stačil k posunu o jedno místo na osmou pozici jeden bod, který inkasovala za prohru v prodloužení na ledě Liberce. Urputnou bitvu na severu odstartovaly už ve 2. minutě branky na obou stranách, na rozhodující gól si ale diváci museli počkat až do poslední minuty nastavení. Gejzír radosti domácích příznivců zařídil při hře čtyři na čtyři Filippi. Liberec stále uzavírá elitní desítku.

Tipsport extraliga - 26. kolo
Pardubice - Litvínov 6:4
Branky: 19. Cetkovský, 31. a 53. Gregorc, 34. Sýkora z tr. střílení, 40. Starý, 54. Radil - 37. Hanzl, 37. Petružálek, 38. Hübl, 57. Pavlík.
Zlín - Slavia 7:4
Branky: 8. Kubiš, 22. Leška, 25. Čajánek, 27. Svoboda, 27. Říčka, 48. Ondráček, 53. Veselý  - 11. Divíšek, 16. a 19. Vlasák, 56. König.
Vítkovice - Plzeň 3:2
Branky: 13. Němec, 21. Svoboda, 22. Sturc - 2. Sýkora, 9. Jeřábek.
Karlovy Vary - Olomouc 2:3
Branky: 34. Vachovec, 50. Duda - 19. Matai, 33. Rác, 55. Marosz.
Sparta - Třinec 4:1
Branky: 7. Sabolič, 11. Hlinka, 22. Kumstát, 24. Pilař - 21. Adamský.
Brno - Hradec Králové 2:1
Branky: 8. Ton, 26. Koreis - 23. Vantuch.
Liberec - Mladá Boleslav 2:1 v prodl.
Branky: 2. Šimek, 65. Filippi - 2. Lenc.

Reklama