Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:1Sparta ve šlágru kola nedala šanci vedoucímu Třinci a ztrácí na něj pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Sabolič 1 : 0
11. Hlinka 2 : 0
21. Adamský 2 : 1
22. Kumstát 3 : 1
24. Pilař 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili ve šlágru 26. kola Tipsport extraligy vedoucí Třinec 4:1 a ze třetího místa na něj v tabulce ztrácejí už jen pět bodů. Oceláři doplatili v Holešovicích na svou nedisciplinovanost, od sudích obdrželi celkem deset dvouminutových trestů a v oslabení dvakrát inkasovali. Třinecká série čtyř venkovních výher tak skončila.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Kumstát ze Sparty (vpravo) překonává brankáře Třince Šimona Hrubce.

Článek
Fotogalerie

Jen velice obtížně se domácí v úvodní pětiminutovce prodírali přes střední pásmo, které Oceláři výborně bránili, jenže pak Sparta hned ze své úvodní šance udeřila. Buchtele vybídl Saboliče, jenž ranou z první na Hrubcovu vyrážečku otevřel skóre. Jandačův tým vedoucí gól nakopl a záhy mohl přidat další. Po chybné rozehrávce Rotha zůstal sám před Hrubcem Cingel, branku ale minul.

V 11. minutě se už ale Sparta druhého zásahu dočkala. Při ve čtyřech Ďaloga místo očekávané střely ještě vylepšil pozici pro Hlinku, který zasouval do prázdné branky. Hned půl minuty po první změně stran Třinec zkorigoval, když při vlastním oslabení Polanský úspěšně tečoval Rothovo nahození.

Jenže jakékoliv naděje na možný třinecký obrat vzaly rychle ze své. Ještě v téže sparťanské přesilovce totiž vypálil Barinka a dorážející Kumstát zamířil přesně mezi Hrubcovy betony. A za necelou půl minutu bylo Třineckým ještě hůř.

Opět doplatili na svou nedisciplinovanost, dlouhou přesilovku pět na tři využil dělovkou z levého kruhu Pilař a dočkal se tak svého prvního gólu v sezóně. V té době tlak Pražanů vrcholil a nebýt jejich nepřesností v zakončení a zároveň výtečného Hrubce, mohli Oceláři prohrávat mnohem větším rozdílem.

Na přelomu druhé a třetí třetiny sice hosté přečkali další sparťanskou dvojnásobnou přesilovku, jenže směrem dopředu se jim už tolik nedařilo, a tak si Sparta třígólový náskok s poklidem pohlídala až do konce duelu.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Sabolič (Buchtele, Ďaloga), 11. J. Hlinka (Ďaloga, Réway), 22. Kumstát (Barinka, Klimek), 24. K. Pilař (J. Hlinka, Piskáček) - 21. Adamský (Roth). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:10, navíc Barinka (Sparta) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5931.
Sparta: Staňa - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Barinka, Eminger - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Sabolič, Pech, Buchtele - Kumstát, Cingel, Klimek - Forman, Volek, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Trončinský, Galvas, Matyáš, M. Doudera, Foltýn - Hrňa, Rákos, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, Žejdl, Rufer - Chmielewski, M. Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: