Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 2:1Brno porazilo díky gólům Tona a Koreise Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ton 1 : 0
23. Vantuch 1 : 1
26. Koreis 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 26. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a připsali si pošesté z posledních sedmi utkání plný bodový zisk. Naopak Mountfield vyšel v neděli potřetí za sebou bodově naprázdno. Na úvodní trefu Petra Tona sice odpověděl Lukáš Vantuch, ale ve 26. minutě rozhodl Jakub Koreis.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hradecký gólman Ondřej Kacetl maří šanci brněnského útočníka Viléma Buriana.

Článek

Hosté zvolili v úvodu zápasu opatrnou taktiku, dobře bránili střední pásmo a soupeře nepouštěli do vyložených střeleckých příležitosti. Trenér Draisaitl postavil do branky Kacetla, který si připsal teprve čtvrtý extraligový start v této sezoně a do branky Mountfieldu se vrátil po šestitýdenní přestávce.

Záměr udržet čisté konto Hradci dlouho nevydržel. V osmé minutě po kombinaci Němce s Hruškou prostřelil Kacetla bekendem nejlepší extraligový střelec Ton. Ve druhé třetině vsadil Mountfield na útočnější pojetí hry. Vedle zvýšeného důrazu hosté zpřesnili kombinace. Ve 21. minutě se po Kudrnově střele kotouč odrazil od tyčky a o dvě minuty později Vantuch vyrovnal.

Hra dostala spád, Kometě k převaze dopomáhala častá vyloučení soupeře. V přesilovkách ale postrádali domácí hokejisté lepší střeleckou produktivitu. V součtu hráli více než dvě minutu dokonce v pěti proti třem, zdlouhavou kombinační hrou ale brankáře Kacetla příliš neprověřili. Tlak Komety však zúročil ve 26. minutě útočník Koreis druhým gólem.

O minutu později propásl možnost srovnat skóre Mertl, před nímž se otevřela zcela prázdná branka. V poslední chvíli stačil Čiliak vyrazit brankářskou holí kotouč na tyčku.

I když měli Brňané i ve třetí třetině územní převahu, na dobře chytajícího Kacetla nevyzráli. Hradec se ještě v závěr pokoušel o vyrovnání, křečovitě bránící Kometa už těsné vítězství uhájila.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).
Branky a nahrávky: 8. Ton (V. Němec, J. Hruška), 26. Koreis (Hanzlík, Honejsek) - 23. Vantuch (Frühauf, P. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Polák - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - P. Beránek, Tvrdík, Vantuch - Kovářů, Troliga, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice