Hlavní obsah

Nejsme mužstvo, které by se mělo někoho bát, říká sparťan Hlinka po triumfu nad lídrem

Praha

Z náročného víkendového dvojboje vyšli s padesátiprocentní úspěšností. Po páteční porážce na ledě druhého Litvínova zvládli hokejisté Sparty domácí souboj s vedoucím Třincem, který zdolali i podruhé v sezóně, tentokrát 4:1. „Jsme rádi, že jsme v těžkém víkendu aspoň jednou vyhráli a udrželi se v kontaktu se špičkou,“ pochvaloval si útočník Holešovických Jaroslav Hlinka, který ke skolení Ocelářů přispěl vítězným gólem a jednou asistencí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Karel Pilař (vlevo) oslavuje se spoluhráči ze Sparty Tomášem Rolinkem a Martinem Réwayem gól v síti Třince.

Článek
Fotogalerie

„Přitom začátek zápasu jsme měli tragický, první dvě minuty jsme se nedostali z vlastní třetiny," neuniklo Hlinkovi, podle kterého sparťany probudil až Saboličův vedoucí gól ze sedmé minuty. Sám Hlinka pak o čtyři minuty vedení Sparty navýšil, když jej krásným pasem našel obránce Ďaloga.

„Markovi jsme říkal, že mi to dal perfektně, ale bavili jsme se i o tom, jestli to byl úmysl... Já si tím nejsem jistý. Každopádně mi puk přistál na hokejce a byl z toho krásný gól," smál se Hlinka, se dvaceti čtyřmi kanadskými body za devět gólů a patnáct asistencí nejproduktivnější sparťan sezóny.

Holešovickými pak na začátku druhé třetiny neotřásl inkasovaný gól při vlastní přesilovce, za dvě a půl minuty se pak při svých početních výhodách dvakrát prosadili a vedli 4:1. „To byl hodně důležitý moment. Víme, že metr rozhodčích je teď přísnější, proto se víc zaměřujeme na přesilovky i oslabení. Dneska nám to vyšlo. Zatímco my jsme v přesilovkách dali dva góly, ty třinecké jsme ubránili," pochvaloval si osmatřicetiletý centr první útočné formace Sparty.

Hlinka: Třinec? Každý je porazitelný

Pražané jsou po Litvínovu druhým celkem, který dokázal úřadujícího lídra extraligy porazit i v druhém vzájemném zápase sezóny. „Každý je porazitelný. Třinec je výborný a neskutečně silný do ofenzivy, ale my jsme hráli dobře. Předvedli jsme určitě jeden z těch lepších výkonů v sezóně," myslí si Hlinka.

„Třinec je samozřejmě favorit ligy, určitě větší než my. Ale my nejsme takové mužstvo, že bychom se měli někoho bát. Jsme dost silní na to, abychom i tato mužstva dokázali porazit," říká Hlinka s tím, že proti Ocelářům hraje rád. „Je to ofenzivní tým, snaží se hrát hokej, dávat góly a ne úporně bránit. Ale je částečně i dílem náhody, že jsme je porazili i podruhé v sezóně."

Reklama

Související témata: