Hlavní obsah

Naše výkony hraničí s trapností, kál se slávistický gólman Furch

Krize se prohlubuje! Hokejisté pražské Slavie v neděli prohráli 4:7 na ledě Zlína a počtvrté za sebou nebodovali. Svěřenci trenéra Ladislava Lubiny propadli podobně jako v duelech s Mladou Boleslaví (2:6), v Hradci Králové (0:6) a s Třincem (2:6). Klesli na předposlední místo a mají jen jednobodový náskok před Zlínem. Úřadující mistr se naopak zvedá, z posledních šesti zápasů vytěžil 13 bodů.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Fanoušci Slavie mají jasno, žádají výměnu trenéra.

Článek
Fotogalerie

"Zkoušíme všechno, ale nejde to. Asi neplníme taktické pokyny. Když to ale řeknu na rovinu, naše výkony v poslední době hraničí s trapností," řekl po vystoupení ve Zlíně slávistický brankář Dominik Furch, který v 27. minutě po čtvrté inkasované brance přepustil své místo Adamu Svobodovi.

Furcha vyhnal z branky Jakub Svoboda, který ujel Danielu Krejčímu a vychutnal si i vyjetého gólmana. "Já jsem to špatně vyhodnotil a Svoboda tam byl rychleji," uvedl Furch. "Vždy jedu do souboje s tím, že budu u puku první, protože mám nějakou rychlost, a to asi větší než většina obránců v Česku, a i tentokrát to vyšlo," usmíval se Jakub Svoboda.

Zlín prohrával po první třetině 1:3, ve druhé třetině však čtyřmi góly zápas zvrátil. "Zlomový byl asi začátek druhé třetiny, kdy jsme inkasovali dva rychlé góly a Zlínu se podařilo srovnat," řekl Furch. "Podle mého jsme byli lepší po celý zápas, akorát v té první třetině jsme hráli hodně oslabení a soupeř toho využil, jinak při hře pět na pět se k ničemu nedostal. Při vstupu do druhé třetiny jsme věřili, že to otočíme. Chtěli jsme hrát tak jak v první části, akorát bez faulů," prohlásil Jakub Svoboda.

Zlín už vyhlíží desítku

Zlín v poslední době trápila častá vyloučení, i dnes měl devět menších trestů a soupeř tři přesilovky využil. "Teď je to dost těžké. Můžete si říct cokoliv, ale nakonec stejně jdete na trestnou, takže tam byla nějaká snaha jít trochu míň do soubojů, chodit do toho míň s hokejkou a víc do toho chodit tělem," uvedl Svoboda.

Úřadující mistr zvrátil podobným způsobem už druhý zápas, poprvé se mu to povedlo před dvěma týdny s Litvínovem. "Samozřejmě je to pro všechny dobře, že jsme schopni nepříznivý stav zvrátit," řekl Svoboda, který přišel na začátku listopadu na dvouměsíční hostování z Komety Brno. "Je to tu lepší, cítím se líp a líp, mám tu hodně prostoru a snažím se to oplácet. V Brně jsem byl víc na tribuně než na ledě."

Svoboda hraje v první zlínské lajně po boku Petra Čajánka a Ondřeje Veselého, kteří se stejně jako on dnes zapsali do střelecké listiny. "Prostě nám to sedlo, je dobře, že ty branky padají a daří se," pochvaloval si Svoboda. Doufá, že se Zlín odpoutá ze dna. "Musíme pořád vyhrávat, abychom se dostali co nejvýš a samozřejmě do desítky," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata: