Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:1 PPFilippi zařídil výhru Liberce nad Mladou Boleslaví v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šimek 1 : 0
2. Lenc 1 : 1
65. Filippi 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zdolali ve 26. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení, když v čase 64:24 rozhodl útočník Tomáš Filippi. Bílý Tygři i přes nedělní výhru čekají už pět zápasů na plný bodový zisk a získali v této sérii jen čtyři body. Mladá Boleslav, která nastoupila bez kapitána Davida Výborného, po předchozí sérii čtyř výher vyšla podruhé v řadě naprázdno.

Článek

Hosté přitom už v 83. vteřině utkání získali vedení. Lenc vystřelil zpoza bránících hráčů, Lašák měl zakrytý výhled a kapituloval. Domácí ale bleskově za půl minuty odpověděli. Přesnou střelou od mantinelu překonal Ritticha obránce Šimek. Po rychlém úvodu se hra zpomalila, ale hosté byli přeci jen o trochu aktivnější. Výsledkem byly dvě přesilové hry, ale ani v jedné si mladoboleslavští hráči nevypracovali vážnější šanci.

V 15. minutě byl při průniku faulován Vampola a šanci hrát v početní výhodě dostali i domácí. Po osmdesáti vteřinách navíc fauloval Žabka a po odpískání ještě Vampolu krosčekoval, takže dostal trest na dvě plus dvě minuty. Krátkou přesilovku pět na tři domácí nevyužili, stejně tak se jim nevedlo i v dalším průběhu při hře pět na čtyři. Rittich Jassovu střelu i šanci Valského kryl.

Ospalý úvod druhé třetiny narušil až Mikulíkův faul a následná přesilovka Liberce. Po Urbanově chybě měl ale velkou šanci hostující Hyka, ale netrefil branku. Rychlý kontr Liberce zase zakončoval tvrdě Filippi. Valský při pokusu o dorážku však fauloval Ritticha, síly na ledě se vyrovnaly. Ve 29. minuty fauloval Víšek, hosté zahájili přesilovku velmi svižně a Lašák vytáhl parádní zákrok po Mikulíkově střele.

I v dalším průběhu byli hosté aktivnější, sám před Lašákem se objevil Klimenta, ale netrefil branku. Poté hráli domácí přesilovku, ale na Ritticha mířila pouze jediná střela z hole Valského. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny se Urban dostal lacino do šance, zamířil ale přímo do Ritticha. Faul Kučného pak dal Liberci možnost hrát přesilovku až do konce třetiny, nic z toho ale nevzešlo.

Domácí nezužitkovali ani zbytek přesilovky na začátku třetí třetiny. Hosté nepotrestali Vampolovo vyloučení. V aréně to zahučelo až po delší době, kdy Filippi rozjel útok a po narážečce s Valským zakončoval. Rittich byl ale pozorný. Stejně si poradil i s tečí Radivojeviče, kterému před branku nabídl puk Vitásek. Liberečtí dostali pak možnost hrát přesilovku, ale kromě jediného závaru nic nevytěžili.

Navíc při mele před Rittichovou brankou si počínal nedovoleně Jelínek, a tak se s přesilovkou dostalo po pár vteřinách hry čtyři na čtyři i na hosty. Stav se ale nezměnil.

Do prodloužení nastoupili hosté oslabeni o jednoho hráče, když byl v závěru řádné hrací doby vyloučen Kubica. Jeho spoluhráči ale zahrozili v oslabení po střele Látala, naopak Rittich moc práce neměl. Zápas rozhodl 36 sekund před koncem prodloužení po individuální akci Filippi, který se natlačil před branku a překonal Ritticha.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Šimek (Filippi), 65. Filippi - 2. Lenc (Loskot). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8, navíc Víšek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 3412.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Voráček, Derner, Kajínek - T. Urban, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, J. Vlach - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Kica, Jass, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, R. Čermák, Žabka, Trška - Klimenta, Musil, Mikulík - Lenc, Loskot, Hyka - Pacovský, Vrbata, M. Látal - Pabiška, Kubica, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: