Hlavní obsah

Sešitý hrdina. Skvělý Čiliak nás zachránil, chválil brankáře autor vítězného gólu Komety Koreis

Druhé domácí zaváhání v řadě nepřipustili. Brněnští hokejisté završili týden, v němž si připomínali 61 let od premiérového duelu Komety v nejvyšší soutěži, vydřeným vítězstvím 2:1 nad Hradcem Králové.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnskému brankáři Marku Čiliakovi museli lékaři během zápasu s Hradcem sešít tržnou ránu na čele.

Článek
Fotogalerie

„Koukal jsem při přerušeních ke stropu na kostku a poslouchal, jak nám spousta Brňanů, a zdaleka nejen sportovců, přeje úspěch. To jsme přece nemohli nevyhrát," usmíval se útočník Jakub Koreis, který byl autorem vítězného gólu Komety. „Kluci, kteří byli na ledě před námi, soupeře pořádně přitlačili. A hned, jak jsem naskočil ze střídačky, se mi povedlo Kacetla prostřelit. Byl to ale urputný boj, proti Hradci se pokaždé skóruje hrozně těžko. Nakonec nás zachránil skvělý Čiliak, který famózně zlikvidoval tutovku Mertlovi," pochválil Koreis slovenského brankáře, který po Vantuchově dělovce dochytal střetnutí se sešitou tržnou ránou nad levým okem.

Lukáš Vantuch prozradil, že zjistil až po zápase, jakou zdravotní újmu Čiliakovi způsobil. „Až při podávání rukou jsem viděl, že má nad okem šrám," říkal. Navzdory vstřelené brance odcházel do šatny v pochmurné náladě, od svého nedávného příchodu z Liberce musel totiž skousnout už třetí porážku. „Je to pro mě strašně hořké. Kometu jsme před jejími fandy trápili, ale odjíždíme bohužel zase s prázdnou. Pár dobrých věcí jsme ovšem v Brně určitě předvedli a od nich se snad odrazíme. Žádnou krizi si nepřipouštím. Musíme se semknout a v pátek ve Vítkovicích už něco konečně uhrát," předsevzal si Vantuch.

Také kouč Mountfieldu Peter Draisaitl mínil, že si jeho mužstvo za předvedený výkon minimálně bod v Brně zasloužilo. „Je to k vzteku, když se třikrát ubráníme v dvojnásobném oslabení, a nakonec nic z toho. Kluci ale utkání odjezdili na sto procent, to je příslib do dalších střetnutí," našel na prohře malé pozitivum.

Nevyužité přesilovky v pěti proti třem ležely v hlavě i brněnskému asistentovi Karlu Beranovi. „Musíme si u videa rozebrat, proč jsme v nich byli tak neškodní," plánoval okamžitě.

Brněnští hráči pro změnu kuli plány, jak obrat o body v úterní dohrávce na Slavii i trápící se Pražany. „Když je porazíme, ještě víc si upevníme pozici v elitní čtveřici týmů. Ta je v základní části extraligy naším cílem," tvrdil Koreis.

Reklama

Související témata: