Hlavní obsah

Vítkovicím pomohl k obratu fén v kabině

Ostrava

Vítkovice mnohokrát v této sezóně vedly, ale pak se zápas rychle překlopil ve prospěch soupeře. Tentokrát se však obrat skóre povedl jim.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic (zleva) Roman Szturc, Karol Sloboda a Milan Hruška oslavují vítězství po nájezdech proti Slavii.

Článek

Indiáni z Plzně vyrazili na válečnou stezku pěkně zostra. Už v 9. minutě vedli 2:0 a Američana Maxwella v domácí brance střídal mladý Dolejš. V tu chvíli určitě nikdo ani netušil, že nedostane gól.

„Začali jsme šíleně. První třetina se nám vůbec nepovedla, ještěže se nám podařilo dát aspoň kontaktní gól. V přestávce musel přijít fén," vykládal autor vítězné branky Roman Szturc.

Jak vypadal zmíněný fén? „Nejdřív jsme byli v kabině sami, tak jsme si k průběhu řekli něco od plic sami. A pak přišli trenéři a dali tomu třešničku. Také jsem fénu pár slovy pomohl, kdo měl co na srdci, tak to řekl. Bylo to důrazné a pomohlo to," dodával.

Ve 22. minutě už Vítkovice vedly 3:2. Co se stalo s plzeňským týmem, že si takhle zdříml? Kapitán Petr Kadlec si postěžoval, že mužstvu tentokrát chyběly síly. „Máme pár kluků zraněných, pár nemocných. Nezmohli jsme se ke konci na tlak jako třeba v Olomouci, kde jsme taky prohrávali a ještě skóre otočili. Nenastřelili jsme si puky, nešli po nich, nebyly z toho závary před bránou," stýskal si Kadlec.

Plzni se po změně trenérů začalo dařit, ale série čtyř výher v řadě ve Vítkovicích skončila. „Možná jsme se herně trochu zvedli," pravil opatrně Kadlec. „Kluci si začali víc věřit, začalo nám to tam padat. I proto je škoda, že dneska jsme to k bodům nedotáhli. Série to byla pěkná, ale asi se projevilo náročné cestování, během týdne jsme byli třikrát na Moravě, únava hrála proti nám."

Reklama

Související témata: