Hlavní obsah

Extraliga opět pod širým nebem! Litvínov by proti Spartě chtěl hrát na teplických Stínadlech

škv, dosSport.cz

S mimořádně atraktivní myšlenkou si pohrávají v hokejovém Litvínově. Vedení severočeského klubu uvažuje o tom, že by utkání 51. kola základní části extraligy proti pražské Spartě bylo 27. února příštího roku odehráno pod širým nebem. Dějiště duelu? Stadión Na Stínadlech, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté Teplic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Sparty Lukáš Pech (vlevo) a Martin Ručinský z Litvínova na ilustračním snímku.

Článek

„Přiznáváme, že o tom uvažujeme. Zatím jsme ale ve fázi počátečních úvah a sondáže terénu. Definitivně by mělo být jasno v průběhu ledna," potvrdil pro Sport.cz tiskový mluvčí litvínovského klubu Vladimír Novotný. „Ale jednalo by se o hodně nákladnou a náročnou akci na pořádání," dodal Novotný.

„Je s tím spojená hromada otazníků. Ten hlavní je, že bychom to museli ufinancovat. Už teď totiž víme, že jenom z prodeje lístků to nepůjde. Proto budeme muset sehnat nějaké sponzory vyloženě jen pro tento zápas. Pokud se nám to nepodaří, určitě nepůjdeme do rizika, že bychom mohli prodělat," řekl Sport.cz litvínovský marketingový manažer Jan Klobouček.

Není to poprvé, kdy Litvínov uvažuje o uspořádání venkovního zápasu na Stínadlech, poprvé se touto možností zaobíral už v roce 2007. Soupeřem tehdy měla být rovněž Sparta.

„Hrát u nás hokej venku, o tom se s Litvínovem bavíme už asi pět let. Fanouškovsky a marketinkově to samozřejmě dává smysl. Byla by to regionální akce, protože cílová skupina lidí obou klubů je podobná. Máme k sobě blízko, naši fotbaloví fanoušci jezdí i do blízkého Litvínova na hokej a opačně. Teď si Litvínov musí v sobě ujasnit, jestli do toho půjde," řekl Sport.cz marketingový ředitel fotbalových Teplic Petr Heidenreich.

Utkání pod širým nebem už česká extraliga zažila

„I teď jsme o našem záměru už se Spartou mluvili, i když nešlo o oficiální cestu. Je to atraktivní soupeř, přijelo by na ni hodně lidí. Nevidím tým, který by byl proti, když se může zúčastnit takhle atraktivní věci," uvedl Klobouček, že klub z Holešovic by byl netradičnímu utkání nakloněn. Stejně jako na Spartu se Litvínovští obrátili i na vedení fotbalových Teplic, jestli by jim na několik dnů mohlo jejich stadión vypůjčit.

„Právě tyto technické parametry a detaily se teď řeší. Na stadiónu v první řadě samozřejmě potřebujme provozovat fotbal - a koncem února už se bude hrát liga. Třeba začátek ledna by pro nás tedy byl výhodnější. Ale všechno teprve zjišťujeme," tvrdí Heidenreich.

Česká extraliga už jeden zápas pod širým nebem zažila, 2. ledna 2011 přivítaly Pardubice na plochodrážním stadiónu ve Svítkově, kde se jezdí Zlatá přilba, Kometu Brno. Výhru Východočechů 4:2 vidělo 17 140 fanoušků, historicky nejvyšší návštěva české extraligy. Pakliže by Litvínov střetnutí pod otevřeným nebem dokázal zrealizovat, mohl by být vytvořen nový divácký rekord. Teplická Stínadla totiž mají kapacitu 18221 diváků.

Navštívili byste extraligový zápas Litvínova se Spartou pod širým nebem?
Ano
71,1 %
Ne
28,9 %
Celkem hlasovalo 3237 čtenářů.

Reklama