Hlavní obsah

Slavia - Brno 4:6Slávistická mizérie nebere konce, po bláznivém duelu s Brnem prohrála už popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vondráček 0 : 1
9. Divíšek 1 : 1
12. Valach 2 : 1
15. Káňa 2 : 2
16. Doležal 3 : 2
20. Vas 4 : 2
36. Burian 4 : 3
38. Dujsík 4 : 4
40. Kempný 4 : 5
45. Dujsík 4 : 6
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Mizérie hokejové Slavie nezná konce. Pražané nejenže v pátém zápase za sebou vyšli bodově naprázdno, už popáté ale inkasovali minimálně šest branek. Nyní dalo sešívaným za vyučenou Brno, které v libeňské O2 areně v dohrávce 25. kola Tipsport extraligy triumfovalo 6:4. Kometa přitom po pětatřiceti minutách hry prohrávala 2:4, pak ale ještě ve druhé třetině skóre třemi góly otočila a připsala si už sedmé vítězství z posledních osmi duelů. To Slavia se dál krčí na předposledním místě a po pátečním zápase v Olomouci může spadnout až na dno tabulky. Bude u toho ještě kouč Lubina, nebo jej slávistické vedení do té doby odvolá?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Brna slaví gól na ledě Slavie. Zleva útočníci Jakub Koreis, Leoš Čermák a obránce Michal Kempný.

Článek
Fotogalerie

Slavia do utkání nevstoupila vůbec dobře a za vytrvalého skandování domácího kotle „Lubina ven" žádajícího si odchod hlavního kouče sešívaných prohrávala už po devadesáti vteřinách po střele Vondráčka. Tentýž hráč pak mohl záhy zvýšit, jenže v sólovém úniku ho vychytal brankář Furch.

Do té doby neškodní domácí pak ale ožili a během necelých tří minut skóre otočili. Nejprve se prosadil dorážející Divíšek a následně po několika tečích využil přesilovou hru Valach. Jenže dlouho se domácí neradovali. Kometa dostala výhodu 96 sekund dlouhé přesilovky čtyř proti třem, kterou v její poslední vteřině zužitkoval Káňa.

Přesto to byli červenobílí, kteří odcházeli po první třetině do kabin spokojenější. Štichovu nepovedenou střelu totiž poslal za Čiliakova záda Jiří Doležal, aby deset vteřin před první sirénou zajistil Slavii dvoubrankový náskok maďarský forvard Vas.

Brno třemi góly za pět minut zápas otočilo

Od druhé třetiny se v brněnské brance objevil místo Čiliaka Falter, práci ale takřka neměl. Kometa totiž během celé prostřední periody Slavii tlačila a ta dlouho odolávala jen zásluhou Furcha. Jenže poslední pětiminutovku druhé třetiny Pražané totálně nezvládli.

Burian nejprve přiblížil Kometu na rozdíl jednoho gólu a pak hosté udeřili dokonce ve vlastním oslabení. Domácí nevyužili třiačtyřicet vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3. Když se navíc potrestaný obránce Dujsík vrátil na led, v sólovém úniku si počínal zkušeně a zakončením pod horní tyčku srovnal. A aby toho nebylo málo, necelé dvě sekundy před koncem prostřední části hry dokonal brněnský obrat při hře v početní převaze Kempný.

Těžká rána pro Slavii, ze které se neoklepala ani po přestávce. A když Dujsík ve 45. minutě svou druhou trefou přidal už šestý gól, bylo hotovo. Minimálně šest branek inkasovali sešívaní už popáté za sebou! A mohli jich, stejně jako v neděli ve Zlíně, dostat i sedm, jenže Hruškova rána skončila na horní tyčce. Alespoň kontaktní trefy se Lubinův tým nedočkal ani při minutu a půl dlouhé závěrečné hře bez brankáře.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 25. kola:
Slavia Praha - Kometa Brno 4:6 (4:2, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Divíšek (Štich, Sklenář), 12. Valach (Vlasák, Divíšek), 16. J. Doležal (Štich), 20. Vas (Sklenář, Stránský) - 2. Vondráček, 15. J. Káňa II (Honejsek, Kuboš), 36. Burian (Dlapa, Koreis), 38. Dujsík (Koreis, Ostřížek), 40. Kempný (Ton, Koreis), 45. Dujsík (Vondráček, Burian). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:9, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3648.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, König, Štich - Bednář, Vlasák, Poletín - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Klhůfek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Brno: Čiliak (21. Falter) - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Přeruší Slavia sérii porážek v pátečním duelu v Olomouci?
Ano
15,2 %
Ne
84,8 %
Celkem hlasovalo 4280 čtenářů.

Reklama