Hlavní obsah

Zloba fanoušků Slavie sílí, jenže on rezignovat nehodlá. Nevzdávám to, vzkázal Lubina

Praha

Nula bodů, pokaždé minimálně šest inkasovaných branek a hrozivé skóre 12:31! Taková je bilance hokejové Slavie z posledních pěti extraligových zápasů. Naposledy předvedli sešívaní kolaps v úterní dohrávce 25. kola, kdy ještě v 35. minutě vedli o dva góly, do druhé přestávky už ale prohrávali a nakonec padli 4:6. Kouč Ladislav Lubina ani za současné situace ale o rezignaci neuvažuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Ladislav Lubina (vzadu uprostřed) a jeho asistent Josef Beránek (vpravo) během dohrávky 25. kola Tipsport extraligy s Kometou Brno.

Článek
Fotogalerie

„Pořád se na to dívám stejně. Kdo mě zná, tak ví, že žádné věci nevzdávám. Co bude, se teprve uvidí," odvětil Lubina na pozápasové tiskové konferenci na dotaz, jestli nehodlá po 25 zápasech na střídačce Slavie z vlastní vůle skončit.

Otázkou však zůstává, jak zareaguje klubové vedení, konkrétně majitel Vladimír Pitter. Katastrofální výsledky ani předváděná hra jej totiž nemohou nechávat v klidu. Slavii hrozí, že po pátečním utkání v Olomouci spadne na poslední příčku, na kterou má aktuálně jen bodový náskok.

Lubinovi navíc nepřidává ani to, jak jej vnímají fanoušci Slavie. Ti proti němu byli už v létě, kdy klub po Vladimíru Růžičkovi přebíral. V poslední době hněv fandů sílí, transparenty „Lubina ven" doprovází takřka nepřetržité skandování se stejným obsahem.

Pokřiky mu příjemné nejsou, ale zvyknul si

„Neříkám, že je mi to příjemné, ale zvykl jsem si, nijak mě to nerozptyluje. Musím s tím prostě žít," snaží se být Lubina v pohodě, jenže ne vždy mu to jde. Tak jako před tiskovou konferencí po zápase s Kometou, kdy si s přítomnými zástupci fanklubu vyměnil názory.

„Nestalo se tam mezi námi nic," snažil se trenér situaci zlehčit. „V pondělí jsem je požádal o schůzku, původní termín byl ještě na týž den večer. Abychom si nastínili ani ne osobní, ale spíš hokejové vazby. Chtěl jsem znát jejich pohled na hokej a další věci. Jenže ze schůzky z jejich strany sešlo. Tak jsme se s předsedou fanklubu domluvili, že se sejdeme po zápase s Brnem," vysvětloval Lubina.

Jenže k tomu nakonec nedošlo. „Před tiskovkou jsem jim řekl, že po tom, co během zápasu předvedli, moc chuti k diskuzi nemám," narážel Lubina na neustálé skandování fanoušků přejících si jeho okamžitý konec ve Slavii. „Přesto jsem jim slíbil, že se jim hned po tiskovce budu věnovat. Jenže oni se urazili a odešli..."

Zatímco sám odcházet nechce, hráčské změny jsou podle něj nevyhnutelné. Jinak podle Lubiny nemůže přijít zlepšení. Nastane nakonec průvan v hráčském kádru, nebo skončí hlavní kouč? Jasněji by mohlo být už v nejbližších dnech.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články