Hlavní obsah

Plzeň otočila duel na Spartě. Slávistická mizérie pokračuje, Třinec udržel první příčku

Praha
Aktualizováno

Cenné tři body si v pátek z Holešovic odvezli plzeňští hokejisté. V utkání 27. kola Tipsport extraligy zvítězili na Spartě 4:3, ačkoliv v utkání prohrávali 0:2 a 2:3. Třetí vítězství v řadě si připsaly Vítkovice, které zdolaly doma Hradec Králové 3:1. Mistr ze Zlína otočil v závěru duel s Mladou Boleslaví a zvítězil 3:2. Litvínov si v podkrušnohorském derby poradil s Karlovými Vary 4:2. V hluboké krizi se nachází Slavia, která prohrála pošesté v řadě a klesla na chvost tabulky. Tentokrát podlehla domácí Olomouci 2:4. Třinec vyhrál v Pardubicích 4:0 a udržel první příčku v tabulce.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský útočník Jakub Lev slaví gól na ledě Sparty. Vpravo je smutný brankář Pražanů Rastislav Staňa.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice zaskočily protivníka z Hradce v rozmezí 14. a 15. minuty, kdy se trefili Olesz s Hunou. Osm vteřin před první sirénou sice dal Mountfieldu naději na obrat v přesilovce Kukumberg, jenže Ostravané se o vítězství nenechali připravit. Tříbodový zisk stvrdil v samotném závěru při power play Stehlík.

Devětatřicáté narozeniny dnes slaví opora Hradce Jaroslav Kudrna, po zápase ale příliš důvodů k radosti neměl. Jeho tým prohrál počtvrté za sebou, z posledních sedmi střetnutí vyhrál jediné. Na venkovní body čeká od 14. října, kdy zvítězil v Olomouci 4:2.

Podkrušnohorské derby ovládl Litvínov

Karlovým Varům se na litvínovském ledě příliš nedaří a opět se to potvrdilo. Vervu nasměrovaly k tříbodovému zisku trefy Písaříka a veterána Šlégra. Energie se poté marně snažila manko dohnat, domácí fanoušky však definitivně uklidnil až v závěru Trávníček. Žlutočerní porazili Vary před vlastním publikem už osmkrát v řadě.

Verva se mohla díky tříbodovému zisku v podkrušnohorském derby vrátit na první místo v tabulce v případě, že by Třinec zaváhal v Pardubicích. Jenže to se nestalo. Oceláři nepovolili Východočechům ani jednou skórovat, brankář Šimon Hrubec vychytal šestou nulu v sezóně. O góly Slezanů se postarali Rákos, Polanský, Matuš a Roth.

Třinečtí porazili Pardubice i potřetí v tomto ročníku, celkově už posedmé za sebou.

Berani opustili poslední příčku

Zápas mezi Zlínem a Mladou Boleslaví začal pro příznivce Beranů šokem. V 5. minutě poslal extraligového nováčka do vedení v početní výhodě slovenský zadák Trška a o minutu a 24 sekund později navýšil náskok Středočechů z trestného střílení Klimenta. Berani se ale nevzdali. Jakub Svoboda ve 24. minutě snížil a v 52. minutě Okál vyrovnal. Když už to pomalu vypadalo, že napínavý duel půjde do prodloužení, rozvlnil síť k radosti téměř 4000 diváků Roman Vlach.

Úřadující mistr získal 16 bodů z posledních osmi utkání a opustil poslední místo v tabulce, na které klesla Slavia.

Slavia klesla na poslední místo

Slavia toužila na Hané přerušit černou sérii porážek a do utkání vstoupila slibně. V 9. minutě se prosadil Bednář, ovšem radost jeho i celého mužstva dlouho netrvala. Kohouti proměnili v první třetině dvě přesilovky a stav otočili. V 11. minutě srovnal Vyrůbalík a minutu před pauzou se trefil Laš.

Na začátku závěrečné části zvýšil na 3:1 Skrbek a šest minut před vypršením základní hrací doby oslavil gólem svůj premiérový start za Olomouc Tomáš Rachůnek. Sešívaní jsou po porážce na dně tabulky, na třinácté Karlovy Vary ztrácejí dva body.

Indiáni otočili duel na Spartě

Nedařilo se ani rivalovi ze Sparty. Holešovický celek si zásluhou Klimkových gólů vypracoval dvougólový náskok, na konci prostřední dvacetiminutovky však o něj přišel. Nejprve snížil Indrák a po něm skóroval i Lev. Přesto šli do kabin spokojenější Pražané, jednobrankové vedení jim v čase 39:31 vrátil Cingel.

Těsný náskok ale domácí neudrželi. Indiáni překlopili výsledek na svoji stranu v rozmezí 45. a 47. minuty. Pulpán vyrovnal na 3:3 a poté Sýkora z trestného střílení rozjásal fandy Západočechů.

Ve čtvrteční předehrávce Liberec porazil Kometu Brno.

Hokejová Tipsport extraliga, 27. kolo:
Vítkovice - Hradec Králové 3:1
Branky: 14. Olesz, 15. Huna, 60. Stehlík - 20. Kukumberg.
Litvínov - Karlovy Vary 4:2
Branky: 12. Písařík, 20. Šlégr, 32. Kubát, 59. Trávníček - 21. Duda, 40. Vachovec.
Zlín - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 24. Jak. Svoboda, 52. Z. Okál, 59. Roman Vlach - 5. Trška, 6. Klimenta (tr. střílení).
Olomouc - Slavia 4:2
Branky: 11. Vyrůbalík, 19. Laš, 42. Skrbek, 54. T. Rachůnek - 9. a 60. Bednář.
Pardubice - Třinec 0:4
Branky: 5. Rákos, 38. Polanský, 41. Matuš, 52. Roth.
Sparta - Plzeň 3:4
Branky: 3. a 11. Klimek, 40. Cingel - 37. Indrák, 40. Lev, 45. Pulpán, 47. Sýkora (tr. střílení).
Předehráno ve čtvrtek: Liberec - Brno 4:2

Reklama

Související témata: