Hlavní obsah

Filippi s Valským táhnou Liberec. Potřebujeme smazat manko, uvědomují si trenéři

Liberec

I po odvolání hlavního trenéra Pavla Hynka zůstal na postu asistenta nového kouče Rostislava Čady u libereckých hokejistů Milan Černý. Byť po trenérské výměně nenastalo zázračné zlepšení, mají Bílí Tygři stále reálnou naději na umístění ve středu nebo i v horní polovině tabulky. „Potřebujeme ale dohnat bodové manko,“ uvědomuje si asistent Černý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí útočníci zleva Tomáš Filippi, Branko Radivojevič a Radim Šimek se radují ze čtvrtého gólu v utkání proti Kometě Brno.

Článek

Jak jste spokojeni s dosavadním průběhem sezóny s ohledem na cíle týmu?

Soutěž je vyrovnaná a vycházíme z matematických a hrubých propočtů, že mužstvo by mělo získat v každé čtvrtině základní části dvacet bodů pro účast v play off. Jsme zatím v minusu, ale ve hře je ještě hodně bodů. Abychom dokázali smazat manko, potřebovali bychom vytvořit sérii několika vítězství.

Co je důvodem absence libereckého útočníka Martina Bakoše?

Není to tím, že by vypadl kvůli výkonnostní stránce. Vůbec ne, naopak byl jedním z lídrů, ale bohužel chybí pro zranění. A postrádáme jeho góly, to je jasné.

Naštěstí pro vás ho skvěle zastupují v ofenzivě Tomáš Filippi a Jakub Valský.

Oba jsou výborní bruslaři a na ledě si vyhoví. Je to tahová dvojice, která je schopná vytvořit si ze středního pásma rychlý přechod před soupeřovu branku a ještě akce zakončit. V tom spočívá jejich velká hodnota pro mužstvo.

Můžete oba hráče ještě více charakterizovat?

Tomáš Filippi se dostal do herní i fyzické pohody. Dříve ho sužovaly zdravotní potíže. Nemohl všechno odtrénovat, i když hrál zápasy. Letos se mu trable vyhýbají a dokazuje, co v něm je. Jakub Valský je hokejista, jehož je plný led a navíc dokáže i skórovat. V těch chvílích se stává velkým přínosem.

Jak vnímáte skutečnost, že jmenovaný tandem se už ocitl v reprezentačním výběru?

Když dostanou pozvánku, tak jim to přejeme. A zároveň se modlíme, aby se vrátili z reprezentační akce nezranění. Mají šanci dál bojovat o nominaci. Ale záleží jen na jejich výkonech v extralize.

Příští extraligový zápas hraje Liberec až v pátek 12. prosince. Od minulého duelu s Brnem tak máte osmidenní pauzu.

Utkání na pražské Slavii nám odložili až na 2. ledna, což není ideální termín. Jenže jsme smířeni s tím, že velké arény a sportovní haly slouží i jiným akcím. Proto to neřešíme a uděláme si program, abychom se co nejlépe připravili na souboj s Hradcem Králové.

Reklama

Související témata: