Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 3:2Zlín otočil duel s Mladou Boleslaví a odlepil se ode dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Trška 0 : 1
6. Klimenta (trestné střílení) 0 : 2
24. J. Svoboda 1 : 2
52. Okál 2 : 2
59. Vlach 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 27. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 3:2, přestože v 6. minutě prohrávali 0:2. Po čtvrté výhře z posledních pěti utkání se Berani odlepili ode dna, když pod sebe dostali v tabulce nejen Slavii, ale také Karlovy Vary. Hosté naopak potřetí za sebou prohráli. Vítězný gól vstřelil v čase 58:12 útočník Roman Vlach.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Zlínští hokejisté se radují ze vstřelení branky proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Zlínští před zápasem hlásali, že "s Boleslaví trápení začalo, tak s ní také skončí". Ale nezačali tak, jak by si asi přáli. Když na trestné lavici seděl Marušák, puk pod horní tyč zasadil Trška. Následně mohli domácí srovnat v naskytnuté přesilové hře, ale v té se díky nepřesné nahrávce v útočném pásmu řítil sám na Hromadu Klimenta, jenž byl hákován a nařízené trestné střílení forhendovou kličkou proměnil. V 10. minutě mohl snížit Kubiš, na Ritticha ale nevyzrál. Při dvojnásobné přesilové hře domácí soupeře pořádně podusili, branku ze svého tlaku však nevytěžili.

Druhou třetinu začali Ševci v úplně jiném tempu, vše ovšem mohl zmařit Okál, který naservíroval puk na hůl v oslabení soupeři, Hromada si ale se střelou z kruhu poradil. Ve 24. minutě už se však domácí mohli radovat z gólu. Svoboda na modré čáře dostal puk, přeřadil na vyšší rychlost a bekhendovým blafákem snížil.

Vyrovnat mohli z dobré příležitosti Žižka nebo Vlach, ale neuspěli. Poté nebezpečně za sebou pálil Čech s Alešem Holíkem, ale opět bez gólu. Před druhou sirénou stihl ještě Horák sestřelit kolenem Výborného a inkasoval trest do konce zápasu. Potrestat zlínského beka chtěl Bárta, ale ve tvrdém pěstním souboji nakonec vyhrál Horák.

Obrat dokonal Vlach

V dlouhé přesilové hře však Boleslav neskórovala. Pět minut a do konce zápasu dostal za faul na Čecha i Stříteský, ale ani Zlín svou možnost nevyužil. Vyrovnání se Berani dočkali v 52. minutě, když Okál těsně před Rittichem tečoval nabídku Lešky. Další trefu mohl přidat Ondráček, ale bránu soupeře těsně minul.

Šanci rozhodnout dostali domácí čtyři minuty před koncem v podobě přesilové hry, tu sice nevyužili, ale hned po ní zařídil tři body Zlínu Vlach. O možnost vyrovnání se Středočeši připravili sami, když zbytečně faulovali Klimenta a Hruška. Následně se ještě vylučovalo poté, když Trška nešetrně 'sestřelil' zezadu Čajánka. Zlín si tak v závěru dokráčel už bez stresu pro vítězství a důležité tři body.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. J. Svoboda (Čajánek, Žižka), 52. Okál (Leška, Urbanec), 59. Roman Vlach (Ondráček, Urbanec) - 5. Trška (D. Výborný, Mikulík), 6. Klimenta z trestného střílení. Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:13, navíc O. Horák 10 min. + 5 min. a do konce utkání - Stříteský 5 min. a do konce utkání, Bárta, Hruška a Žabka všichni 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3953.
Zlín: Hromada - Marušák, O. Horák, A. Holík, Žižka, Matějíček, Urbanec - Okál, Leška, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, F. Čech - Kubiš, Ondráček, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Žabka, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Musil, Mikulík - Lenc, D. Výborný, Bárta - Jarůšek, Pabiška, Pacovský - Kubica, Vrbata, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama