Hlavní obsah

Obránce Šlégr dal už třetí gól. To je normální, smál se litvínovský matador

eš (Litvínov)Sport.czPrávo

V probíhajícím ročníku extraligy odehrál obránce Jiří Šlégr za Litvínov jen jedenáct zápasů, přesto vstřelil už tři góly! A to po každém utkání zdůrazňuje, že příští duel může být v jeho kariéře třeba poslední. Šlégr měl po souboji s Karlovými Vary (4:2) dobrou náladu i z toho důvodu, že jeho tým si ještě více upevnil druhou příčku v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek
Fotogalerie

Znovu jste skóroval. Jak se ke své střelecké bilanci stavíte?

Že jsem dal gól? To je normální, ne? Jsem za to rád, ale hlavní je pro mě mužstvo.

Takže - co pro Litvínov další výhra znamená?

Vážíme si jí, protože vnímáme, že se na nás soupeři připravují jinak, než na někoho jiného. Přece jen se chtějí proti nám vytáhnout, když jsme nahoře. Proto musíme hrát pořád naplno.

Fanoušci kvitovali i parádní gól obránce Karla Kubáta...

Byl to pěkný okamžik. Je dobře, že se Karlovi zamotaly ruce správným směrem. Osobně prosazuji názor, že Kubát má na víc, než předvádí. Znám ho léta a vím, že může ještě přidat. I s trenéry na něj tlačíme. Dal gól - a ať mu to vydrží. Podporuji ho, aby šel dopředu ve výkonnosti postupnými krůčky.

A brankář Lukáš Horák se dočkal první extraligové výhry.

Chytal dobře, užil si premiérové vítězství a chtěl bych mu k tomu pogratulovat. Hlavně v první třetině nás podržel, když zneškodnil dvě obrovské šance.

Vnímali jste na ledě, že v litvínovské brance chybí Pavel Francouz?

Samozřejmě si uvědomujete, když nemáte jedničku v brance. Člověk to má vzadu v duši a přemýšlí o tom. Jsme ale mužstvo a musíme věřit jeden druhému bez ohledu na to, jestli chytá náhradní gólman, nebo lépe řečeno druhý gólman, než ten první.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice